Официално: Левски анонсира трансфера на Рикардиньо


Официално: Левски анонсира трансфера на Рикардиньо
Снимка: Официален сайт на Левски

2664 0

Ръководството на Левски официално анонсира един от дългоочакваните си нови футболисти по време на зимната селекция! Става въпрос за бразилския талант - Рикардиньо, който за последно бе собственост на местния гранд Гремио.

21-годишният талант е роден през 2001 г. и има общо 59 професионални двубоя за 3 тима. За Гремио, който държеше професионалните му права, записа общо 38 мача, в които се отчете с 9 гола и 2 асистенции. Той се подписа контракта си през март 2021 г., след което изкара период и като преотстъпен.

Той се подвизава главно като централен нападател, но е поливалентен и може да оперира по двете крила, ако тимът има нужда. Порталът Transfermarkt определя трансферната цена на играча от 800 000 евро. 

"ПФК Левски“ подписа договор с нападателя Рикардо Виана Фильо - Рикардиньо. Контрактът с бразилския футболист е за срок от 3 години.

 Той е роден на 23 април 2001 година в Гуарульос (Бразилия). Юноша е на едноименния клуб, а през 2020 година преминава в академията на „Гремио“, като подписва първия си професионален договор с бразилския гранд. Изиграва 32 мача и вкарва 9 гола за тима. През лятото на 2021 година преминава под наем в португалския „Маритимо“, където изиграва 12 мача и вкарва 1 гол. През юли 2022 година е преотстъпен на бразилския „Атлетико“ (Гоянензе), с чийто екип изиграва 6 мача.

„ПФК Левски“ приветства с добре дошъл на „Герена“ Рикардо Виана Фильо - Рикардиньо и му пожелава много голове и щастливи мигове със синята фланелка", написаха от ръковството на клуба на официалния си сайт.

Ето какви бяха първите думи на Рикардиньо в България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички