Станимир Стоилов призна: Грешките на Левски, трябва да кажем, че са моите грешки


Станимир Стоилов призна: Грешките на Левски, трябва да кажем, че са моите грешки
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1269 0

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, даде обширно интервю, в което говори за случващото се през последните месеци в "синия" клуб и си позволи да даде оценка както на играта на столичния гранд, така и на себе си.

Работата в Левски не спира

"В последните два месеца отстъпихме доста, но като игра и доминация държим добро ниво. Имаме проблеми, които трябва да решим, но направихме стъпка в контрола на мача и доминацията на терена. Стадионите са пълни и хората си харесват Левски", каза Мъри за предаването "Домът на футбола".

"Свършили сме най-важната задача. Отборът прескочи доста от етапите си, постигна победи и спечели трофей. Имахме добри прояви и в Европа, след което дойде и футболният шок от Хамрун. До лятото трябва да се развием в завършващата фаза и да не допускаме дори една грешка в защита. През лятото Левски трябва да изглежда готов за битка за титлата".

Играта на тима

"Върнахме се към корените и историята на клуба. Получи се сплав между отбор, привърженици и клуб. Левски започва да става клуб, както беше и както трябва да бъде. Показахме прекрасно лице в мачовете с Лудогорец и ЦСКА, както и в двата мача с ПАОК. Грешките на отбора, трябва да кажем, че са моите грешки. Аз най-много критикувам отбора си. Грешки има доста, но без грешки няма да има победители. Вървим обаче във възходяща линия. Трябва по-бързо да се опитваме да напредваме", каза още Мъри

"Стартирахме под дъното. Имахме огромни задължения, както и отбор, който губеше през мач на "Герена". Надградихме изключително бързо. Скокът е огромен в клуба. Видни са и балансите на клуба и играта на терена. Нужно е да се подобряваме, Рикардиньо трябва да донесе бразилската любов и динамика. Надявам се да се превърне в човека, който да завършва атаките".

Спасението на Левски

"Има варианти Левски да бъде спасен. Лесният и бърз начин е богат нов собственик. Друг начин, който можеше, ние левскарите да си съберем дълговете. Третият начин е чрез заеми, но не съм толкова наясно с това. Сираков е собственик на Левски. Той е човекът, който може да одобри смяната на собствеността. Хората, които евентуално ще инвестират, трябва да решат как ще се развива Левски. Ако е в този формат, трябва да вложим двойно повече усилия, за да оправдаем доверието. Левски трябва да търси титлата през новия сезон".

"През 2023 година искам доминация на терена, а левскарите да продължат да следват и обичат клуба. Ние ще се отблагодарим с работа. Заедно можем да направим Левски отново велик", допълни Мъри.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Левски дари немалка сума пари за благотворителност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички