Бивш президент на Левски обясни защо ПАОК има предимство и заяви: Станимир Стоилов спаси клуба


Бивш президент на Левски обясни защо ПАОК има предимство и заяви: Станимир Стоилов спаси клуба
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3443 0

Бившият президент на Левски - Томас Лафчис, даде интервю за "Sdna.gr", в което говори за предстоящия сблъсък между "сините" и ПАОК във втория кръг от квалификациите на турнира Лига на конференциите. Той заяви, че гърците има предимство и обясни защо:

"Смятам, че ПАОК има предимство в сблъсъка. Първата причина е, че е опитен отбор, който играе на високо ниво през последните години в Гърция, печели трофеи и участва в евротурнирите. Има добър отбор и няма финансови проблеми, какъвто е случаят с Левски. Българският отбор минава през трудни години и все още не е решил финансовите си проблеми".

"Феновете помогнаха много на Левски, но бих казал, че този, който спаси клуба е неговият треньор Станимир Стоилов", отсече 63-годишният бизнесмен и добави:

"От момента, в който го пое, той започна да печели мачовете, все едно носеше магическа пръчка в себе си. До миналото лято Левски изглеждаше разпуснат и завърши много ниско в класирането. Развитието на клуба през последните години не подхождаше на голямото му име. През тази обаче показа признаци на възстановяване и подобрение. Завърши на 4-о място в класирането, спечели и Купата на България и така стигна до Лига на конференциите. Стоилов наложи строга дисциплина в отбора и клуба, промени радикално начина на игра и го върна в положителна посока".

Томас Лафчис посочи и най-силните играчи на "сините": "Това са панамският централен защитник Хосе Кордоба и крилото Георги Миланов. Стоилов обича да играе агресивен футбол. Треньорът на Левски има много опит. Той променя системата и играчите според нуждите и вижданията си за даден мач. В същото време дава шанс на младите играчи, а повечето от тях изпъкнаха. Пример са Филип Кръстев и Илиян Стефанов".

"ПАОК също има щастието да има много добър треньор като Разван Луческу. Той е страхотен треньор, чийто отбори умело преливат от атака в защита. ПАОК има качествен състав през последните години и има финансова възможност да се подсили. Със сигурност отборът черпи много сили от горещата атмосфера на "Тумба", който очаквам да е пълен за мача с Левски, въпреки че сме в сърцето на лятото", казва за финал Лафчис.

Вижте още: Край на трансферите: Как ще изглежда Левски през сезон 2022/23?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички