Бивш бранител на ЦСКА даде своята прогноза за финала срещу Левски


Бивш бранител на ЦСКА даде своята прогноза за финала срещу Левски
Снимка: Getty Images/Guliver

2156 0

Бившият бранител на ЦСКА - Валентин Илиев, коментира предстоящия финал за Купата на България. Пред "Мач Телеграф" Илиев говори за очакванията си и даде своята прогноза за крайния резултат. На 15-и май "армейците" се изправят срещу вечния съперник Левски в опит да защитят трофея си.

"Пожелавам си да стане добър мач с много динамика. Атмосферата ще е страхотна, двете агитки ще я направят такава. За мотивация не бива и да говоря – ще е страшно, ако някой не е мотивиран", коментира бившият капитан на "червените".

За мен ще е важно кой как ще реагира на напрежението и това ще окаже влияние. Там е голямата истина – топотборите и топиграчите могат да се справят с адреналина. Това ще е разковничето. Треньорският сблъсък също е важен, но само до първия съдийски сигнал. Тяхната работа е в седмицата преди мача. И двамата са доста опитни, ще гледат да извлекат максимума.

Не ме бива много в прогнозите, но ще се изкажа като професионалист – 1:1 и при дузпите каквото сабя покаже", каза още той.

Илиев също коментира и ситуацията в ЦСКА. Той открои няколко от футболистите на "червените" и обяви коя е голямата липса в състава им.

"В тима има хора като Кайседо и Греъм Кери, като Йомов и Турицов, които дават позитивен импулс чрез фланговете или централната зона. И резултатите идват по-скоро чрез индивидуални качества, а лично за мен най-голямата липса е на Юрген Матай. Един страхотен централен защитник, за мен №1 в България на поста, а и със самото му поведение той е фигура, лидер, спокоен, респектира. Видя се, че щом излезе от игра, защитата изглежда по съвсем различен начин.

Той е най-силният футболист на ЦСКА и макар че една птичка пролет не прави, той е „птичката“, която е много ценна. Дори не е въпрос на гражданство и националност, а на човешки качества. Играл съм 10 години в чужбина и съм съумявал да бъда лидер винаги. Когато си лидер, самият отбор, треньор и публиката го усещат и просто се превръщаш в любимец

Огромният отсъстващ е той! Той за мен е половината отбор на ЦСКА в момента, без да преувеличавам", допълни бившият защитник.

Вижте останалата част от интервюто на Валентин Илиев

Новини и информация за финала между ЦСКА и Левски на 15-и май четете в SPORTLIVE.BG (последвайте линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички