Зрелищна голеада в "Надежда" - Локо (Сф) спря победната серия на Левски


Зрелищна голеада в "Надежда" - Локо (Сф) спря победната серия на Левски
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6007 0

Локомотив (София) победи Левски с 3:2 на стадиона в "Надежда" в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Столичните "железничари" сложиха край на серията от пет поредни победи в шампионата на своите гости.

През първата част двата тима си размениха по 1 гол и по 3 точни удара общо, като си размениха и по половин полувреме надмощие.

Две от трите попадения на "железничарите" бяха дело на техния капитан Красимир Милошев, победният бе на 'синия" юноша Илия Димитров в 90'. За "сините се разписаха Георги Миланов и Патрик-Габриел Галчев, като и двете им попадения бяха доста зрелищни и от сериозна дистанция.

В класирането Левски е шести с 15 точки, на 5 от лидера ЦСКА 1948, но и с 3 срещи по-малко. Локомотив се изкачи седми с 15 пункта.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините успяха да стигнат до ранно попадение в мача. В 8' Красимир Милошев се възползва от грешка на Пламен Андреев, който не боксира достатъчно добре топката и тя достигна до халфа, който не се поколеба да стреля и да опъне мрежата на 'синята" врата. В ситуацията имаше и рикошет в тялото на Миланов, но и защитата на Левски не реагира достатъчно добре.

Това не беше единствената лоша новина за гостите в този етап на двубоя. Ноа Сонко Сундберг пък напусна принудително терена, след като се оказа, че е получил контузия в глезена. Бранителят напусна терена с чужда помощ. 

В 14-ата минута Локомотив можеше да затвърди аванса си, вкарвайки втори гол. След атака на "червено-черните" Хосе Кордоба не изчисти добре в наказателното поле и "сервира" топката на футболист на "железничарите", който нанесе удар, но Андреев самоотвержено спаси. В ответната атака пък Любенов се намеси добре след опасен удар на Илиян Стефанов. 

В 18' Левски изпълни пряк свободен удар и зад топката застана Миланов, който стреля по най-добрия възможен начин. Звездата на 'сините" завъртя топката така, че да мине над стената, да се удари в лявата греда и да влети неспасяемо в мрежата на Любенов. Дистанцията беше сериозна - 30-ина метра, което придаде допълнителна стойност на изпълнението на "синята" седмица. Три минути по-късно пък Ивелин Попов проби отдясно, центрира към Галчев, който отигра с глава, но нацели десния страничен стълб. 

В 36' Ван дер Каап сгреши, Вутов проби през центъра и стреля, топката рикошира в крака на нидерландеца, но Андреев се справи с нея. Около 40' пък Филип Кръстев отправи изстрел по земя от дъгата на наказателното поле, но не затрудни стража на "железничарите".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След добрата втора половина на първата част, малко след подновяването на играта Левски отново се пропука. След грешка на Андриан Краев в изнасянето на топката и неубедителна реакция на отбраната в синьо, капитанът на Локомотив Милошев успя да стреля от дистанция, а рикошетът в тялото на Ван дер Каап направи така, че и Андреев да не може да реагира адекватно - 2:1 в "Надежда".

Треньорът на "сините" Станимир Стоилов предприе две смени в 67', като пусна в игра Марин Петков и Уелтън за сметка на Стефанов и Ивелин Попов. Малко след това Филип Кръстев си изработи пряк свободен удар, но изпълни разочароващо и над вратата. 

Треньорът на "сините" Станимир Стоилов предприе две смени в 67', като пусна в игра Марин Петков и Уелтън за сметка на Краев и Ивелин Попов. Малко след това Филип Кръстев си изработи пряк свободен удар, но изпълни разочароващо и над вратата. 

В 72-ата минута Уелтън успя да прати топката в мрежата на домакините, но беше в засада и гол нямаше. само 2 минути по-късно патрик-габриел Галчев сътвори поредната красота в този мач. Младокът напредна отляво, освободи си пространство и с бомбен шут отдалеч препарира Александър Любенов за 2:2. 

В 90-ата минута обаче Локо (Сф) нанесе болезнен удар на гостите - "синият" юноша Илия Димитров изведе "червено-черните" отново напред в резултата и де факто до успеха. В ситуацията след хубава домакинска атака Димо Бакалов проби в наказателното поле, намери Димитров, той се справи със "синята" защита и наказа бившия си тим.

Димитров се израдва бурно, а попадението му бе разгледано от ВАР с цел да се види има ли игра с ръка на Божидар Кацаров. реферът Валентин Железов реши, че няма такава и голът бе зачетен. 

Стартови състави:

ЛОКО СОФИЯ: Александър Любенов, Селсо Рапосо, Алан Диас, Божидар Кацаров, Камен Хаджиев, Мики Орачев, Красимир Милошев (К), Симеон Славчев, Антонио Вутов, Карлос Франса, Димитър Митков

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Келиан ван дер Каап, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Патрик-Габриел Галчев, Андриан Краев, Филип Кръстев, Георги Миланов, Цунами, Ивелин Попов, Илиян Стефанов

ПРЕДИ МАЧА

"Червено-черните" са на девето място във временното класиране с актив от 12 точки след 9 изиграни мача. "Сините" са на шеста позиция със сбор 15 пункта, но са изиграли само 6 срещи, тъй като тези с Черно море, Славия и Лудогорец бяха отложени покрай участието в квалификациите на турнира Лига на конференциите. 

През миналия уикенд съставът на Станислав Генчев загуби визитата си на Славия на стадион "Александър Шаламанов" с 1:2. Този на Станимир Стоилов победи Арда Кърджали на "Георги Аспарухов" с 2:0.

Левски постигна две победи над Локомотив през миналата кампания - 2:1 в "Надежда" (11 кръг) и 1:0 на "Герена" (24 кръг). Преди 2 месеца и половина двата отбора играха приятелски мач, който завърши 2:1 за Левски (29 юни).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички