Батков: На моменти превъзхождахме Айнтрахт, имахме шансове и да ги победим


Батков: На моменти превъзхождахме Айнтрахт, имахме шансове и да ги победим
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2742 0

Бившият собственик на Левски Тодор Батков сравни атмосферата на стадиона в мача срещу Айнтрахт снощи с тази от времето, когато 'сините" играха в групите на Шампионска лига. Той заяви, че в мача, завършил с равенство 1:1, родният гранд е можел и да победи и сподели очакванията си от реванша в Германия.

"Тръгнах си от стадиона с положителна емоция след мача с Айнтрахт. Аз имах вътре в себе си убеждението, че нещо такова ще се случи. Атмосферата беше невероятна. Толкова пълен стадион не бях виждал от мачовете в Шампионска лига, които имахме.

Публиката единна и обединена, футболистите оставиха сърцата си на терена, даже започнаха малко притеснено и сковано, мачът тръгна зле, но постепенно изравниха силите. Мисля, че през второто полувреме ги надиграхме. Резултатът е реален, даже имахме шансове и да победим", каза той пред bTV.

"Чисто като футболни качества показахме, че сме равностойни, даже в отделни моменти ги превъзхождахме. Може би това се компенсираше със себераздаването и треньорските умения. От тяхна страна може би до някаква степен имаше подценяване и може би се смутиха от нашата публика.

Вчера в техния отбор имаше Марио Гьотце, който направи Германия световен шампион. Централният им нападател (Коло Муани) пък имаше шанс да направи Франция световен шампион преди няколко месеца", продължи Батков.

"Втората среща ще бъде много тежка. Айнтрахт е третият отбор с най-голяма публика в Германия. Постоянно около 50 000 ходят по техните мачове. Атмосферата ще бъде много приподвигната и тежка за нашите. Няма как да отидем толкова хора. По регламента на УЕФА се полагат 10%. Да, надявам се българи от Германия и близките държави да дойдат, но едва ли можем да се противопоставим. Всичко е в техните души и сърца", заяви адвокатът.

Батков обобщи спечелената сума от "сините" в Европа досега - 930 000 евро плюс приходите от билети и телевизионни права преди плейофа. "Ако успеем да се класираме, цифрата отива на 2.5 млн. евро - огромни пари за България. Това не би решило проблемите ни, но ще ги смекчи", каза още той. А ето какво каза Батков непосредствено след мача снощи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички