"Ако искаме да си подаваме като Барселона, трябва...": Легенда на Левски говори преди реванша с Айнтрахт


"Ако искаме да си подаваме като Барселона, трябва...": Легенда на Левски говори преди реванша с Айнтрахт
Снимка: Lap.bg

8162 0

Легендата на Левски Ангел Станков сподели своето мнение за предстоящия реванш срещу Айнтрахт Франкфурт, след като при първата среща двата тима завършиха при равенство 1:1. Самият Станков пък днес (28.08) празнува своя 70-и рожден ден.

Станков маркира кое не му харесва в играта на Левски от първия сблъсък срещу германския съперник. Той изложи идеите си как и кое да бъде променено и направи любопитно заключение какво трябва да се случи, ако желанието е Левски да си подава като Барселона.

"Нападателите ми прави впечатление, че предпочитат да търсят топката на крак. И по този начин затварят бековете. Тези неща трябва да ги изчистим. Дано забравим модерната идея с пасовете в защита. При Уелтън има и друг проблем – има влизане в наказателното поле, но няма удар или пас. А Фадига действа като него. С десен крак по лявото крило.

Айнтрахт не блестяха, но бяха по-дисциплинирани през първата част. Направиха и повече нарушения, за да ни стреснат. Вижте при тях има две неща, които са водещи – мисъл и съзнание. Излизат с идеята, че трябва да спечелят. Дори и да не блестят. На Мане му липсва съзнание и вижте какво се случи с него. Второто полувреме, виж, ми хареса. Левски тръгна по-смело в атака. Скъсиха и дистанцията между линиите. През първата част бяха много разделени. Почнаха да се търсят и атаки в дълбочина. Затвориха се пространствата.

Пасовете започнаха да се получават. Истината е, че за втората среща трябва да се подобри тичането. Ако искаме да си подаваме като Барселона, то трябва и да тичаме като Барселона и да покриваме терена" - започна Станков, цитиран от Gerena.bg.

Той спомена и факта, че трудно може да се говори за напрежение в германски отбор, но ако има такова, то би трябвало да е в Айнтрахт, тъй като е в ролята на фаворит. Станков посочи и възможността за Левски да играе срещу такива силни отбори.

"Трябва да имаме и манталитет, не само качества, за да се получи. Хората в нападението не са от този тип играчи, които имахме на времето – да се знае, че могат да завършат всяка ситуация. Най-важното за мен обаче е да стегнем средата. Напрежението все пак би трябвало да е и в тях, защото са в ролята на фаворити, ако въобще можем да говорим за такова в германски отбор. Това са войници. Учили сме едно време как им се е променила физиката, след като години наред са тренирали от деца – тичане, гимнастика и маршируване. Ще трябва да се справим и с това.

Чужденците също трябва да имат по-голямо уважение към отборите ни. Колкото и да е малко първенството ни, все пак това е възможност да играят в Европа. И то срещу отбори като Айнтрахт, Аякс, Барса, Реал" - сподели още Станков.

Любопитното е, че до момента в историята само веднъж Левски продължава напред след 1:1, но точно срещу германски отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички