Адвокатът на виновния фен на Левски: Друг му е дал бомбата, после са го бутнали


Адвокатът на виновния фен на Левски: Друг му е дал бомбата, после са го бутнали
Снимка: Официален сайт на Левски

1613 0

Йордан Исаев е запалянкото на Левски, който си призна, че е хвърлил бомбичка по време на дербито с ЦСКА, която в рани полицайката Гергана Зашева и едва не я остави без зрение, след като стъкла попаднаха в окото ѝ. Представителят на органите на реда претърпя няколко операции, благодарение на които ще се възстанови напълно.

Адвокатът на провинилия се фен Васил Крумов представи случилото се като инцидент, като разкри, че клиентът му си е признал за случката и сам се е предал в полицията.

"Потърси ме, след като беше казал на майка си какво е извършил. Нямам разговор, в който да ме е уведомил, че е говорил с полицията. И незабавно след това се предадохме, след като му обясних правата.

Той е споделил само на майка си и приятелката си, не е призоваван на адреса си и сме го предали. Предполагам, че първият ден е времето на осъзнаването. Той не е престъпник, това е първото му провинение. Инцидент е, случило се е, казал е на родителите си и се е предал. Много съжалява.

Отива на работа, после отива на мач. Собственик е на фирма за торове. Отива съвсем нормално на мач, в един момент започва някакъв скандал около него в агитката, хвърлят се бомбички. До него отива един човек, подава му бомбичката, той я хвърля, без да се замисля. Той ми каза, че посоката на хвърляне е била насочена към пистата.

Има динамична ситуация, хора се бутат, в последния момент е замахнал нататък, защото е блъснат отзад. До него са седели други хора, подали са му суичър, казали са му да го облече веднага, изпълнява заповеди, емоционално действа. Направил го е, но след като е осъзнал какво се е случило, незабавно е отишъл да разкаже какво се е случило.

Има данни за човек, който е седял в сектор А и е дразнел агитката на Левски, но той не е бил целен с бомбичката. В никакъв случай той не е целел човек с тази бомбичка. Той даже останал на стадиона, не е тръгнал веднага, догледал е мача. Той не бяга, а остава там. Не разбира веднага какво се е случило и какви са последиците, чак след това.

Свършва мачът, прибира се вкъщи изплашен, осъзнавайки, че полицай е ранен. От медиите го научава. Остава вкъщи изплашен, знае, че ще има възмездие и че трябва да си получи наказанието. На следващия ден казва на майка си, макар че все още нямаше данни, че е бил той. Полицията работеше, но нямаше ясна теза. И тогава отидохме ние и си призна.

Смятам, че по отношение на това момче не трябва да се взима тази тежка мярка за неотклонение. Той трябваше да е под домашен арест, с действията си показа пълна подкрепа на разследването. Но съдът прие, че трябва да го изолира в ареста", заяви адвокат Крумов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички