4 гола, 2 червени картона, много нерви и страхотно дерби между ЦСКА и Левски


4 гола, 2 червени картона, много нерви и страхотно дерби между ЦСКА и Левски
Снимка: БГНЕС

13642 0

ЦСКА и Левски изиграха фантастичен двубой, в който си размениха по едно полувреме и в крайна сметка завършиха при резутат 2:2 в мача на стадион "Васил Левски", а "сините" могат да съжаляват сериозно, че не стигнаха до успеха в мача.

Само до 9' Левски изглеждаше в нокаут, след като "червените" поведоха с 2:0. Първо в 5' се стигна до дузпа за нарушение на Митрев срещу Каранга, а бразилецът нямаше никакъв проблем да реализира. 4 минути по-късно Рафаел Енрике успя да се разпише и да удвои резултата.

До почивката обаче гол не падна, а още в началото на вторите 45 минути Левски се върна в мача. Иван Горанов се разписа с глава в 47', изпуснат от централните бранители на отбора, а в 60' нова категорична грешка в защитата позволи на Буш да овладее топката в наказателното поле и да подаде на Паулиньо, който се разписа за 2:2.

Това обаче не беше всичко в мача. 10 минути преди края на мача Джеферсон избута и изрита Буш, а румънецът не му остана длъжен и го събори на земята. Стефан Апостолов показа червен картон и на двамата. До края на 90те минути Левски направи три пропуска, които лишиха отбора от успеха.

Точката обаче едва ли ще стопли играчите на ЦСКА. Те вече изостават на 5 точки от Лудогорец и, ако "орлите" спечелят тази вечер, ще поведат с 8 пункта на основния си конкурент за титлата. Левски от своя страна спря серията си от 4 поредни поражения в Първа лига, но все още изостава на три точки зад Берое.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото Левски можеше да поведе, след като Паулиньо беше намерен в наказателното поле, а той веднага комбинира с Вутов. Младият нападател не успя да стреля, а освен това беше в засада. Още в 3' обаче се стигна до дузпа в полза на ЦСКА. Каранга беше изведен в наказателното поле и изпревари Митрев в битката за топката. Вратарят на Левски го повали и беше отсъден 11-метров наказателен удар.

Бразилецът сам изпълни дузпата и беше точен за 1:0. В 9' удрът по Левски стана двоен. Енрике беше оставен да прави каквото си иска в наказателното поле, изпуснат от Цветкович, а крилото си нагласи топката на десния крак и отбеляза красив гол с помощта на страничния стълб!

След бързите два гола играчите на ЦСКА убиха бързо темпото в мача и не дадоха нито еидн шанс на своя съперник. Иначе Божидар Митрев в 34' най-накрая показа рефлекс, спасявайки удар от далечно разстояние на Тиаго Родригес. В 38' пък Фернандо Каранга се озова сам срещу вратаря, но прати топката в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на вторите 45 минути Левски успя да намали резултата - "червените" позволиха атака по дясното крило, която завърши с центриране в наказателното поле. Там изненадващо се появи Иван Горанов, който с глава засече за 2:1.

Резултатът в 61' пък беше изравнен. Божидар Чорбаджийски допусна сериозна грешка и позволи на Буш да овладее топката в наказателното поле. Нападателят излъга Бодуров край аутлинията и подаде за Паулиньо, който се разписа за 2:2.

В 81' ЦСКА стигна до гол. При центриране от пряк свободен удар играч на "червените" игра с глава и успя да изведе Каранга, който завърши успешно във вратата, но беше в положение на засада, което беше отсъдено от съдийската бригада. Минута по-късно играчи на Левски и ЦСКА се сблъскаха край тъчлинията, а Серджиу Буш избута Джеферсон. След консултация със страничния рефер Стефан Апостолов показа червени картони и на двамата.

Левски се опита да натисне в края на мача и Милош Цветкович се озова в наказателното поле. Той успя да подаде на Обертан, чийто удар от 7 метра обаче мина високо над вратата.

Преди мача

Това ще бъде мач №4 между двата тима през тази кампания. За първенството те завършиха 2:2 през есента, а през пролетта ЦСКА победи Левски с 1:0. Третото дерби бе в първия 1/2-финален мач от турнира за Купата на България, където "сините" спечелиха с 2:0 като гост.

Добрата новина за Стамен Белчев е, че в тима се завръща звездата Фернандо Каранга. Извън групата му обаче останаха Контузените Георги Китанов, Кирил Десподов, Едвин Джеси, Жан Бланко и Укра, а Александър Дюлгеров е наказан.

В тима на Левски нямат кадрови проблеми, но в последните четири мача от първенството записаха четири поражения. В момента те са заплашени да бъдат изпреварени за третата позиция от тима на Берое.

Състави:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 9. Каранга, 11. Манолев, 15. Малинов, 17. Енрике, 20. Тиаго

Левски: 21. Митрев, 4. Горанов, 5. Ейолфсон, 7. Паулиньо, 8. Вутов, 9. Буш, 14. Тиам, 19. Цветкович, 20. Нашименто, 28. Яблонски, 32. Обертан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички