Спас Русев иска пари от държавата, за да си направят Левски и ЦСКА сигурни стадиони


Спас Русев иска пари от държавата, за да си направят Левски и ЦСКА сигурни стадиони
Снимка: Оф. сайт на Левски

1900 0

Изоставаме много в спортната инфраструктура, държавата трябва да се намеси активно. Това заяви собственикът на ФК „Левски” Спас Русев.

По думите му, отговорността за сигурността по време на футболни мачове е комбинация между държавата, БФС и клубовете. "Не може да се иска само от клубовете – те нямат финансовия ресурс да го направят. Според мен не може да се случи без активната намеса на държавата. Смятам, че държавата трябва да подпомогне грандовете в София да изградят съответната инфраструктура", заяви Русев пред Нова телевизия, визирайки "Левски" и ЦСКА. Според него инсталирането на камери може да стане за седмица, а такива имало на стадиона на "Левски".

Това, което се случи, е ужасно и аз го определям за терористичен акт. Не мога да си представя как може да се подготвиш да отидеш на мач с бомба, сподели собственикът на ФК "Левски", който категорично осъди този вид подкрепа на футболни мачове – с пиротехнически средства и бомбички.

На т.нар. ултраси им се предоставяха прекалено много права и това доведе до изкривявания в тяхното поведение, смята Русев. "Левски" е единственият клуб, в който феновете имат глас чрез тръст. Това флиртуване обаче трябва да бъде преустановено и да има ясни правила на общуване, по думите на Русев.

Като пример за добра работа с феновете, Спас Русев даде Англия, където е проведен "възпитателен процес". С факли и с димки вредиш на клуба, е неговото мнение. Тази игра съществува заради феновете, изрично каза обаче Русев. И добави, че трябва да се промени усещането за феърплей. Той, обаче, не пожела да коментира какви законови промени трябва да има.

Същевременно адвокатът на Йордан Исаев, който беше задържан за хвърлянето на бомбичката, ранила тежко полицайка, определи действието на клиента си като "импулсивно", предизвикано от еуфорията. Исаев няма криминална регистрация, напомни юристът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички