Започна се: Съгледвачи от Англия набелязаха Ейолфсон


Започна се: Съгледвачи от Англия набелязаха Ейолфсон
Снимка: Оф. сайт на Левски

2332 0

Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон е бил наблюдаван от английски скаути, които работят с тимове от Висшата лига и Чемпиъншип. Те са гледали на живо последната контрола на националния отбор на Исландия преди участието му на Световното първенство в Русия.

На 7 юни викингите играха с Гана в Рейкявик, като проверката завърши 2:2. В нея Исландия поведе с 2:0, но през втората част допусна изравняване. Селекционерът Хеймир Халгримсон пусна Ейолфсон като десен бек, въпреки че 27-годишният футболист е типичен централен защитник. Макар че игра на непривична позиция, бранителят на Левски получи добри отзиви за изявите си - както от треньора, така и от местната преса. В Исландия твърдят, че Холмар е хванал окото на няколко английски съгледвачи.

Ейолфсон вече има престой на Острова. От 2008 до 2011 година е собственост на Уест Хем, Въпреки че така и не изиграва шампионатен мач за отбора. Той последователно е преотстъпван на Челтънъм и Розеларе, преди да премине в германския Бохум.

Както е известно, исландецът дойде в Левски под наем от Макаби (Хайфа), но със силните си изяви и постоянство накара собственика на клуба Спас Русев да купи правата му окончателно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички