Въвеждат таван на заплатите в "Левски"


Въвеждат таван на заплатите в "Левски"

1454 0

Ръководството на "Левски" ще въведе таван на заплатите за зимните попълнения. На „Герена" са склонни да дават максимум по 10 хиляди евро на играчите, които ще бъдат привлечени по време на зимния трансферен прозорец.

При това тази сума ще бъде давана само на чужденци. Това не се отнася за родни играчи от Първа лига - "сините" имат интерес към такива футболисти. Напоследък главният скаут на тима Георги Чиликов наблюдава доста двубои от шампионата. Треньорът Елин Топузаков вече на няколко пъти посочи, че иска да бъде засилена конкуренцията с взимането на 4-5 играчи.

Собственикът на "Левски" Спас Русев не е склонен клубът да прави сериозни разходи както за селекция, така и за заплати за нови играчи. Поради това столичани се отказаха от доста от набелязаните чужденци. А през зимата, преди да бъдат взимани попълнения, ще трябва да бъдат освобождавани играчи. Това ще се прави с цел да се освободи място за месечни възнаграждения. Планира се бюджетът за тях да бъде редуциран. Затова и Левски прави всичко възможно да се раздели с футболисти, които взимат сериозни заплати, но не са титуляри в състава.

В тази графа попадат Сърджан Лукин, Симон Сандберг и Хеан Деса. Наред с проблемите по подсилването на състава спортно-техническият щаб среща трудности и при подновяването на договорите на основни играчи. Контрактите на двойката вътрешни халфове Георги Костадинов и Джереми де Ноойер са до 30 юни 2017 година. А подпис за удължаването им все още липсва. Това означава, че след 1 януари двамата могат да водят преговори с който клуб пожелаят и да преминат в него през лятото като свободни агенти.

Футболистите на Левски пък получиха две премии накуп. Играчите прибраха бонусите си за победите над Берое (2:0) и Монтана (3:1). Играчите имат да взимат по още едно допълнително възнаграждение - това за успеха с 1:0 над Славия на Терена" в последния кръг. В един момент премиите в отбора бяха спрени и това породи недоволство сред играчите. Това бе и един от поводите, обявен от Люпко Петрович за разтрогване на договора с клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички