Търпение - ключовата дума в пресконференцията на Георги Дерменджиев

Представянето на новите в Левски, както и на Георги Дерменджиев, премина под различен наслов от това, което сме свикнали да чуваме в залата за пресконференции на стадион "Георги Аспарухов". Бившият старши треньор на Лудогорец не "заля" феновете с обещания, а ключовата дума в неговото слово беше "търпение".

"В мен няма напрежение. Мисля, че нещата вървят в благоприятна насока и трябва да бъдем търпеливи. Да не насаждаме излишно напрежение. Всичко трябва да бъде изпипано така, както трябва", обяви Дерменджиев пред пълната с журналисти зала. Опитният специалист е напълно запознат с името и историята на клуба, но е категоричен, че достигането на познатите висини минава през цялостна реконструкция на счупените процеси, които превърнаха столичния гранд в посредствен тим, борещ се за топ 3.

Божинов: Трябват дела, не думи и треньорът да се чуди кого да пусне

Нападателят на Левски Валери Божинов показа, че ще бъде лидер в отбора при повторното си представяне на "Герена" днес. Бившият футболист на Ботев...

"Левски винаги е бил марка, но в продължение на 10 години назад няма нищо. Всяка година се тръгва с обещания, че ще бъде шампион и ще се играе в Лига Европа или някъде по-нагоре. Трябва да бъдем изключително реални и да определим точното състояние какво е, и да нямаме излишни очаквания и така, както винаги се е тръгвало. Проектът, който ще бъде, е един изключително перспективен проект, но зад това нещо трябва да има търпение, за да може да се направи такъв тим, който да върне публиката. Това е и нашата цел", отсече Дерменджиев.

"Когато ръководството е разумно, трябва да се случва всичко постепенно. Изведнъж не може. Знам, че всички бързат и искат да видят Левски шампион. Ние ще се стараем да го направим. Не мога да кажа точното време, но искам това време да бъде едно добре оползотворено време, а не време на приказки, обещания или излишно заиграване. Вече подсказах, че отборът ще се изгражда. Казах и на момчетата, че ще бъде в Левски този, който отговаря на качествата за това, което е тръгнал отборът. Искам да се създаде изключително добра конкуренция, за да може да има добър отбор", каза треньорът.

Райнов: Винаги съм искал в Левски, вече усещам магията на този отбор

Полузащитникът на Левски Мартин Райнов категорично отрече да е извивал ръцете на клуба за пари при опитите да бъде привлечен на "Герена". При пре...

Той се изказа ласкаво за новите попълнения на Левски, които бяха представени днес. Той очаква те да се превърнат в лидерите на отбора.

"Изключително е важно – лидерите в отбора. Убеден съм и знам качествата на тези момчета. Те имат такива лидерски позиции и това ще го направят. Искам да се върне ДНК-то на този клуб. Мисля, че това са хората, които могат да го направят това нещо. Те са вече изключително зрели като мъже и мисля, че ще бъдат полезни за Левски", допълни Дерменджиев. Той също така говори за това какво се случва със смяната на собствеността в Левски (вижте коментара му тук).

Още по темата

Please select answer!