Левски има нужда от любов


Левски има нужда от любов

3042 0

Левски е магия. Левски е страст. Левски е лудост. Любовта към Левски е нещо, което не всеки може да разбере. Особено, когато не си отдаден на този клуб. В последните няколко дни събитията около „сините“ са изключително турбулентни и независимо от това какво ще случи в предстоящите часове, дни и седмици – едно е ясно. Левски ще има нужда от любовта на своите фенове.

Това е единственото нещо, което остана непреходно през всички тези години. Единствено привържениците са тези, които трябва да покажат, че никой не бива и не трябва да се подиграва с тяхната любов. Напълно погрешното управление в последното десетилетие на клуба доведе нещата до този развой и накара феновете да треперят за бъдещето на клуба, който са обикнали от деца. Работата на феновете не е да се тревожат за финансовото състояние, за инфраструктурата, за трансферите, за схемата на отбора. Единствената работа на феновете би трябвало е да подкрепят своя отбор. Особено в трудните моменти.

Идваха и си заминаваха хора от „Герена“, които по никакъв начин не показаха, че искат и могат в дългосрочен план да развият идеи за нормалното функциониране на клуба. Идваха с обещания, а си тръгваха, оставяйки зад себе си поредните милиони задължения. Такъв ще е и случаят и със Спас Русев, ако, разбира се, успее да удържи поне на тези свои думи и се оттегли от Левски. Ситуацията в клуба безспорно е изключително напрегната и феновете трябва да са тези, които да следят под лупа какво точно се опитва да се свърши там. И да реагират.

До този момент изпълнителният директор на тима Павел Колев направи за 20-ина дни неща, за които само се говореше в последните няколко години. Така наречения „български Левски“, в чието ядро на състава да има българи е идея, която само се подхвърляше до преди няколко месеца. Ако обаче директорът продължи своята работа на „Герена“, то привличането на още българи, каквото е и идеята, неизменно показва, че планът за свиването на бюджета влиза в сила. Единствено строгата финансова дисциплина би могла да помогне Левски да спре да губи толкова пари.

А именно това в момента е главната цел пред клуба. Не дали ще бъде спечелена титла, купа и дали ще бъде привлечена някоя звезда с умопомрачителна заплата. Да, феновете искат отличия, но те липсват, откакто липсва и редът, и организацията по високите етажи. А вторите две бъдат ли въведени, то те ще доведат и до резултати на отбора, каквито е имал през цялата си вековна история. Единствените неща, които сега трябва да бъдат на преден план са бдителност за случващото се, търпение и любов към клуба. В най-чистата му форма – така, както левскарите могат. Независимо от резултати и отличия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама