Съдийски гафове, слаб футбол и скука в "марковото" за българския футбол дерби


Съдийски гафове, слаб футбол и скука в "марковото" за българския футбол дерби
Снимка: Официален сайт на Левски

5269 0

Голямото дерби на българския футбол между Левски и ЦСКА отмина, а с това е даден стартът на всевъзможни коментари и анализи за двата отбора, както и за изключително спорните решения на главния рефер Владимир Вълков. За статистиката ще остане фактът, че "сините" спечелиха срещата, но това е единственият позитивен фактор за 26-кратните шампиони, които с голяма доза късмет и съдийско рамо стигнаха до 3-те точки.

Скука на "Васил Левски"

Въпреки сковаващият студ в София, теренът на Националния стадион беше отлично почистен и в чудесно състояние за футбол. Но красотата на играта отстъпи сериозно на действията на двата тима. В мача бяха извършени 44 нарушения, което прави около 1 на всеки две минути. Допълвайки още 47 тъчка и 13 корнера, сами може да си направите извода колко беше чистото игрово време на дербито. И то не заслужаваше вниманието на неутралните фенове.

В мача почти нямаше чисти положения, като двамата вратари нямаха особено много работа в мача. Левски създаде един единствен голов шанс в началото на второто полувреме, а това е много силен атестат за това на какво ниво се намират двата столични гранда. "Сините" не успяха да смачкат съперник, който е в ужасна форма и игра един час с човек по-малко. Дерменджиев е прав, казвайки че е доволен от победата, но само от нея. Левски взе своето, но не с игра, а с късмет и едно съдийско рамо.

Съдията и спорните решения

Безумно беше решението Владимир Вълков да е главен рефер на срещата и това се доказа в края на първото полувреме. Джеси и Иван Горанов се сдърпаха сериозно край тъчлинията, когато защитникът на Левски задържа своя съперник, а той от своя страна се опита да го удари през лицето. Вълков не взе сам решението да изгоди крилото на ЦСКА (всеобщото мнение е, че двамата трябва да получат жълти картони), а се консултира с 4-ия рефер Ивайло Стоянов. Така се стигна до изгонването на играча на армейците. 

Веднага след това падна и голът за Левски. Да, Перейра си отбеляза автогол, но това не променя факта, че Паулиньо удари с ръка в гърлото защитника Иван Турицов и по този начин успя да го надиграе по крилото и да центрира. Абсурдността във въпросната ситуация е, че 2 минути по-рано Вълков изгони играч на ЦСКА за спорен удар в лицето. Тук не беше спорно, а явно това, което се случи.

Липсата на идея в Левски

Левски изигра нелош тактически двубой, но липсата на каквато и да е идея в нападение можеше да струва скъпо на "сините". Халфовата линия обаче получи много важно предимство, а Левски игра цяло полувреме с човек повече. Това не си пролича. "Червените" имаха по-добрите положения в мача, а в края можеха да изравнят, ако не беше Николай Михайлов - вратарят, спечелил званието "играч на мача". "Сините" не успяха нито да убият темпото, нито да решат по-рано срещата. И това е притеснително за играчите в сини екипи.

ЦСКА не се справи много по-добре

Никога не се знае кои версии на Тиаго и Пинто ще видят феновете на ЦСКА. Двамата не бяха фактор в мача срещу Левски, като Хали Тиам сам изолираше поне един от двамата при атаките на "червените". Възпитаниците на Любослав Пенев бяха подготвени отлично в дефанзивен план, но слабото представяне на креативните халфове на ЦСКА обрече тима в атакуващ план. Прекалено рано е да се съди за работата на Любослав Пенев, но гръбнакът на халфовата му линия разочарова през 90-те минути на "армейците".

Аспирации за шампионска титла?

Феновете и на двата отбора се радваха сериозно на загубата на Лудогорец от Черно море. "Орлите" играят ужасно слабо след подновяването на мачовете в Първа лига, но едва ли имат каквито и да е притеснения след първите 3 мача на столичните грандове. ЦСКА и Левски с нищо не показаха, че са по-добри от Лудогорец, а приказките за "борба докрай" са просто прах в очите на феновете. И "сини", и "червени" имат нужда да подобрят сериозни представянето си, за да се борят за златните медали през тази година. Единственото, което могат да се надяват двата отбора, е "орлите" да намерят 2-3 седмици по-късно точната вакса спрямо тях. Възможността Левски или ЦСКА да настигне Лудогорец е задълбочаване на кризата в Разград и далеч по-добро представяне на столичните грандове. Но след второто издание на сблъсъка между "сини" и "червени" за сезона със сигурност най-щастливи от играта на двата отбора е действащият шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички