Червен картон, автогол, съдийско напрежение и радост за Левски срещу ЦСКА


Червен картон, автогол, съдийско напрежение и радост за Левски срещу ЦСКА
Снимка: Официален сайт на Левски

4223 0

Лютото дерби между Левски и ЦСКА не предложи много футбол, но безспорно не беше лишено от страсти, съдийски грешки и победа за "сините" с автогол на символичните гости - 1:0 в полза на 26-кратните шампиони.

Единственото попадение в мача падна в добавеното време на първото полувреме, когато Паулиньо проби по лявото крило и центрира към далечната греда. Там Костов беше изпреварен от Перейра, но левият бранител на ЦСКА с глава прати топката неспасяемо във вратата на Черниаускас - автогол и победа за Левски.

Съдията Владимир Вълков обаче беше с централна роля в края на първото полувреме. Първо в 43' при сблъсък между Иван Горанов и Едвин Джеси капитанът на Левски получи жълт картон, а крилото на ЦСКА - червен за удар в лицето на съпрника. Повторенията обаче не доказаха, че такъв има, а Вълков се консултира с Ивайло Стоянов преди да вземе решение в ситуацията.

При попадението на Левски пък имаше нарушение от страна на Паулиньо, който с ръка удари в гърлото Иван Турицов. Сигнал на рефера обаче не последва, а голът беше зачетен въпреки нарушението на крилото.

Това беше втора поредна победа за "сините" над ЦСКА за сезона, като и през есента крайният резултат беше 1:0 в тяхна полза. Разликата между двата отбора беше заличена, като двата тима са с по 48 точки - на 5 от Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите 3 минути двата тима се вкопчиха в битка и бяха извършени няколко нарушения. "Сините" се опитаха в началото да атакуват през зоната на Турицов, където се стигна до нарушение в близост до наказателното поле. Центрирането на Мариани обаче не се получи оптимално.

В 8' можеше да се стигне до много интересен гол за "червените", след като Едвин Джеси реши да изненада с изпълнение на корнер и стреля директно във вратата, но Николай Михайлов внимаваше и изби в нов корнер.

Десетина минути по-късно отново Джеси нахлу към наказателното поле и се опита да стреля от границата на пеналтерията. Рейш блокира удара, но топката се озова в Соу, който успя да подмине Яблонски и стреля, но от много малък ъгъл - Михайлов улови и отрази опасността.

В първата половина на полувремето ЦСКА имаше по-сериозен успех в атаките си, като в 22' Али Соу отново остана сам срещу Михайлов, но отново от малък ъгъл прати топката в аут. "Сините" трудно намираха път към вратата на Черниаускас, като отличната игра в защита на бековете тотално изолира от играта и Кабрал, и Паулиньо.

В края на полувремето страстите на стадион "Васил Левски" се нажежиха до червено. При атака отдясно на ЦСКА Горанов задържа Джеси за фланелката, но пък крилото на "червените" го избута в гръб и привидно го удари с дясната си ръка в лицето. След консултация със страничния рефер Горанов получи жълт картон, а Джеси получи директен червен - човек по-малко в селекцията на ЦСКА.

В добавеното време пък Паулиньо надигра един срещу един Турицов по лявото крило, след което центрира към наказателното поле. Там на далечната греда Перейра беше натиснат от Костов, а в опит да изчисти в корнер защитникът си отбеляза автогол. Повторенията обаче ясно показаха, че голът можеше да бъде отменен, тъй като бразилецът удари с ръка през гърлото защитника на ЦСКА.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна със сериозен пропуск пред вратата на ЦСКА, като Левски се опита да натисне в търсене на втори гол във вратата на Черниаускас. Вместо това обаче "червените" на няколко пъти организираха опасни контраатаки, при една от които Тиам си изкара жълт картон за грубо нарушение.

В 62' Левски изпусна златен шанс да вкара втори гол, след като Райнов мина на парад през центъра на терена и от границата на наказателното поле стреля, но в аут.

В края на мача Жоржиньо направи невероятен пробив по дясното крило, влезе в наказателното поле и стреля силно от много малък ъгъл. Николай Михайлов обаче се намеси страхотно и запази вратата си суха - 1:0 краен резултат.

СЪСТАВИ:

Левски: Николай Михайлов, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Жерсон Кабрал, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Костов

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Иван Турицов, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Стивън Перейра, Жанио Бикел, Един Джеси, Тиаго Родригес, Рубен Пинто, Евандро, Али Соу

НА ЖИВО:

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски влиза в срещата от изоставаща позиция в класирането. "Сините" имат 45 точки - с 3 по-малко от ЦСКА, както и 8 по-малко от лидера Лудогорец. "Орлите" обаче загубиха от Черно море в събота, което прави срещата на стадион "Васил Левски" задължителна за победа, що се отнася до шансовете за титла.

Проблемите при двататима са ясни. В Левски финансовто положение не е никак добро и клубът беше пред реалната угроза от фалит преди Васил Божков да поеме собствеността на тима. Напрежението в тима беше много сериозно, но все пак към момента клубът е стабилизиран, а за разлика от съперника, отборът проведе подготовката си изцяло под ръководството на Георги Дерменджиев. В същото време ЦСКА не само се раздели с големия си лидер в атака Кирил Десподов, а и Любослав Пенев все още няма и 3 седмици начело на тима.

Новите попълнения Валери Божинов и Живко Миланов не са налични в селекцията на Георги Дерменджиев, което означава, че Станислав Костов отново ще води атаката на "сините". В ЦСКА положението е проблемно отляво на защитата, след като и Жеферсон, и Лясков са аут за ЦСКА.

Очаквайте стартовите състави към 12:00!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички