"Синя" мъка в Пловдив - Левски може и да се сбогува с второто място


"Синя" мъка в Пловдив - Левски може и да се сбогува с второто място
Снимка: БГНЕС

1144 0

Левски пропусна да спечели важни точки в битката за второто място в класирането на Първа лига, след като Локомотив (Плодив) спечели с 2:1 срещу "сините" на "Лаута".

"Смърфовете" записаха втората си победа в три мача, като с това се доближиха до 4-ото място в класирането, което потенциално може да даде шанс за място в Европа. Пловдивчани изостават от Дунав на 1 точки, а толкова е и разликата с Черно море, но варненци са с мач по-малко.

Левски от своя страна може и да се прости с шансовете си за второто място в класирането, тъй като ЦСКА е със същия актив от точки, по-добри показатели в преките двубои и с мач по-малко.

Мачът започна с фрапантен пропуск на Божидар Краев още във 2'. След удар на Франсис Нар Илко Пиргов успя да спаси, но топката се озова в младока на "сините". Той обаче прати топката право във вратаря, пропускайки най-добрия шанс за своите през първото полувреме.

Постепенно "смърфовете" успяха да организират добри атаки, а в 20' Камбуров остана сам срещу Кръстев, но от малък ъгъл стреля право в младия страж на Левски. 3 минути по-късно отново Камбуров получи шанс, но ударът му с глава излезе в аут.

Все пак в 32' по-активната игра на домакините даде резултат. Нар загуби топката в половината на Локомотив и това доведе до бърза контраатака по десния фланг. Дани Кики успя с дълъг пас да намери Камбуров, който останал сам срещу вратаря отбеляза - 1:0.

До края на полувремето Левски можеше да израни, но в 40' Мехди Бурабия уцели греда - гол пасив за "сините" до почивката.

Все пак 11 минути след подновяването на играта столичани изравниха, след като от пряк свободен удар Бурабия успя да се разпише - 1:1. 

Веднага след гола Мартин Камбууров пробва рефлекса на Ники Кръстев, който успя да спаси, но поднесе топката на Димо Бакалов. Нападателят обаче беше неточен в завършващия си удар. В 64' обаче при слаба намеса в защита на Яблонски топката се озова в Йевтоски, който с топовен изстрел от границата вкара фантастичен гол за 2:1.

До края на мача "сините" се опитаха да изравнят, но Амаду Сукуна изпусна две страхотни положения, с което коства поне точка на своя тим - 2:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички