Пълна трагедия в "Левски" и ЦСКА


Пълна трагедия в "Левски" и ЦСКА

3156 0

В неделя повече от 10 000 левскари напълниха "Арена Армеец”, за да помогнат с пари на любимия си "Левски”. В случая нямаше значение, че не става въпрос за баскетболния отбор. И за футболния щяха да го направят, ако не им се и наложи съвсем скоро. Всъщност, те вече дори го направиха. Миналия месец май пак феновете събраха пари и организираха мача с Лацио по случай стогодишния юбилей.

На същия този мач Тодор Батков се беше свил от срам в официалната ложа. Сега същото трябва да направи шефът на спортния клуб "Левски” Стоян Хранов, както и онези, които ръководят баскетбола. Ако въобще е останал някой в ръководството освен последния мохикан Тити Папазов. Както е тръгнало, скоро пари ще трябва да се събират и за волейбола. Въобще – пълна трагедия!

Същата трагедия цари и в ЦСКА. Футболният им отбор води в „А” група, но непрекъснато се говори за неплатени заплати, висящи задължения, а днес от прокуратурата отвориха дума и за едни 6.8 милиона лева, завлечени някъде от Александър Томов. Баскетбол нямат – нито за мъже, нито за жени. Дамският им волейбол живее само заради това, че всяка читава състезателка се продава в Италия. А мъжкият им състав не е получавал заплати от две-три години. Крепи го единствено треньорът ентусиаст Сашо Попов.

Пита се – как и защо двете най-големи спортни марки в България се докараха дотук? И то в най-популярните си спортове. Много хубаво, че художествената гимнастика в "Левски" или боксът в ЦСКА вървят добре. Само че футболът, баскетболът и волейболът са солта и пипера на най-популярните спортове. А точно тях трите в момента ги няма никакви.

За футбола е ясно – харчиха поголовно, правиха трансфери в името на процента за комисиони и накрая останаха без пари. В баскетбола в ЦСКА всички си живуркаха чудесно, докато не се случи онази катастрофа с Емил Коен във Франция (дали в истински или инсцениран инцидент, това е друг въпрос). След Коен – потоп. И в "Левски" беше така, докато не закриха КТБ. И там потоп. А какво да кажем за волейбола? При "сините" Данчо Лазаров се опита да ръководи едновременно и "Левски", и националния отбор. В резултат на което днес нито "Левски” играе нещо като хората, нито националите. А на ЦСКА мъжете са като сирачета и са го ударили на откровена просия и живот на подаяния.

Хубавото в цялата работа е, че поне е останала публиката. Тази, която напълни залата и събра пари на "Левски” в неделя следобед. Или онази другата, която хукна да купува акции, пуснати в продажба от подсъдимия за източване на ЦСКА Александър Томов – Лупи. Това са хората, заради които тези два клуба трябва да продължат да съществуват. Само че с нови шефове. С тези и "Левски”, и ЦСКА са за никъде и на футбол, и на баскетбол, и на волейбол, и въобще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички