Просто бъди на стадиона и подкрепи Левски!


Просто бъди на стадиона и подкрепи Левски!
Снимка: Официален сайт на Левски

1596 0

Втори ден вече (не)новините за Левски са водещи. Дали отборът е във фалит, кой ще е новият собственик на тима, могат ли феновете и искат ли акциите на досегашния собственик Спас Русев. Акции, които вървят с едни 20 млн. задължения, за които привържениците нямат вина, но явно ще трябва те да измислят начина, по който да бъдат намалени.

Снощи си легнах с проблемите около Левски, а сутринта се събудих с тях, мислейки как всеки един от нас, като фен, може да с помогне с нещо. Сигурна съм, че не съм единствената, защото идеята за отбора се настанява толкова трайно в съзнанието на феновете, че започваш да го приемаш като свой близък човек, до който трябва да си постоянно. И в добро, и в лошо. В последните години лошото безспорно е повече и неведнъж съм се чудила колко много трябва да изтърпи един фен заради своята любов към отбора, чакайки отново да отиде на стадиона за една магическа вечер. Една такава вечер, за която голяма част от тези, които са на стадиона, вече само си представят заради разказите на техните бащи, дядовци и приятели.

Винаги съм вярвала, че левскарите са по-различен тип хора. Силно вярващи, подкрепящи и готови на всичко, за да помогнат на отбора си. Моментът, за да се докаже това, настъпи. Без да обвиняваме предишни собственици, случайно преминаващи през клуба, без да търсим вина във феновете, просто да помогнем. А единственият начин за това е много прост – да отидеш на стадиона. Независимо от плачевните резултати, независимо от посещаемостта в последните двубои – бъде на стадиона. Ако нещо ти харесва, ако нещо не ти харесва и има какво да кажеш, отиди на стадиона и изрази своята позиция. Докато всеки седи пред компютъра, във форумите или във Фейсбук и се оплаква какво не му харесва, няма нищо да се промени, а дори напротив - лошите в сценария ще продължат да са главните герои.

Точно преди 11 години, на 23 февруари 2006 г., Левски и феновете започваха да пишат своята приказка и се носеха на крилете на щастието. „Сините” отстраниха словашкия Артмедия Петржалка от 1/16-финалите на тогавашния турнир за Купата на УЕФА, като над 30 000 видяха успеха с 2:0 на стадион „Васил Левски". 11 години по-късно клубът преживява кошмар, в който феновете трябва да покажат своята подкрепа и да преодолеят заедно. И тази подкрепа трябва да започне още от довечера и срещата в „Универсиада” и да продължи в събота на „Герена”, и така до края на сезона. Просто е – бъди на стадиона и подкрепяй!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички