Ползата от лудия ум


Ползата от лудия ум

1377 0

Поредният епизод от сагата "Димитър Димитров" най-вероятно ще приключи днес, когато ще стане ясно връща ли се специалистът на "Герена". Дали това ще се случи, или не, е функция на Георги Иванов и на самия Херо. Те трябва да решат кое е по-добро за тях самите и най-вече за любимия им Левски. Защото това са двама от хората, в които със сигурност няма нужда да се съмняваме дали обичат клуба.

Въпросът обаче е друг - къде точно може да помогне Херо на Левски?

Дали Димитров ще се води старши треньор или просто консултант не е от кой знае какво значение. Той така или иначе няма как да работи във футбола и да се затвори в някоя тясна канцеларийка. На Херо му гори вътрешен пожар, който се потушава само когато е край тъчлинията, било за двубой или тренировка. А истината е, че Димитров може да бъде адски полезен и дори е необходим на Левски в този хаос, който се е наслоил с годините.

Георги Иванов е пълен с амбиция, а и възможности. Но ще му бъде адски трудно да се справи сам с всичко и това се видя ясно от първия му престой. Затова Гонзо се нуждае от рамо до себе си, от човек, който може да му помогне със съвет и знания, без значение от точната формулировка на поста. А Херо изглежда удачен избор. Димитров е и специалист в откриването на таланти и може да сложи още малко ред в процеса на правене на селекция. Тактическите му познания също могат да помогнат Левски да изглежда като отбор в мачовете, макар още в Стара Загора под ръководството на Гонзо да се видя съществена разлика с началото на сезона.

Херо, като почти всеки успял човек, има и обратна тъмна страна. Всички си спомняме добре първия му престой на "Герена", когато през мач сядаше на трибуните заради наказание. Истеричната маниакалност на Херо спрямо съдии, съперници и често собствените му играчи няма как да бъде приета в Левски в момента. Знанията и способностите му са нужни, но само ако той може да бъде спокоен, уравновесен. Защото на моменти изглежда така, сякаш Херо хвърля толкова усилия да коментира и репликира съдии и съперници, че забравя да ръководи двубоя.

При всяко положение Димитър Димитров е нож с две остриета за Левски и е хубаво и двете страни да помислят добре. И все пак рисковете на "Герена" в последните години бяха толкова неуспешни, че на техния фон едно завръщане на доказан "син" специалист все пак изглежда като по-удачната перспектива.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички