Наско Сираков обясни защо дербито в Разград е по-важно за Лудогорец, а не за Левски


Наско Сираков обясни защо дербито в Разград е по-важно за Лудогорец, а не за Левски
Снимка: БГНЕС

3515 0

Легендата на Левски и на българския футбол Наско Сираков говори нашироко за темите около любимия му "син" клуб, както и какви са шансовете му за титлата през този сезон. Утре (събота) столичани гостуват на Лудогорец и при победа може да дръпнат с 5 точки пред разградчани,

Той е на мнение, че дори при загуба Левски трябва да е наясно, че нищо не е загубено и може отново да се пребори да стане шампион, ако е постоянен. "По принцип това се отнася за всеки един отбор. Ако позволяваш лъкатушения на базата на резултата от един мач, е най-нормално да се случи това, което става в последните 10 години на "Герена". В момента Левски е на крилете на вдъхновението, играе по-офанзивно и значително по-разкрепостено, всички на терена се раздават. Така че има всички предпоставки да мисли за добър резултат в Разград. Смятам, че точно в този момент може да го постигне. Но и да не го постигне - една точка разлика по никакъв начин не променя нещо. Има доста мачове до края на сезона, Лудогорец ще гостува два пъти на "Герена" при пълен стадион. Така че разградчани трябва да му мислят за този мач", заяви Сираков пред "Тема спорт". 

"Не вървят добре в Европа, имат важен мач следващата седмица в евротурнирите (б.р. - срещу АЕК Ларнака в Кипър на 25 октомври, четвъртък), който на всяка цена трябва да спечелят. Ако след събота разликата до първото място се увеличи и стане 5 точки... На базата на начина, по който играе в момента, Левски има всички предпоставки да спечели титлата", допълни още "синята" легенда.

Бившият голмайстор коментира и трансферната политика, която често е критикуване в Левски. "Ако в последните години се сменяха само по четирима, Левски щеше да е цвете за мирисане. Проблемът бе, че миналия сезон се взеха 21 играчи! 4 е нормална цифра за една година, но не и за половин кампания. Но когато имаш основа, на която да стъпиш, тогава няма нищо страшно да вземеш четирима и да освободиш някого. Тогава може да вкараш свежа кръв - юноши в състава. Хората искат да виждат нови имена. Въпросът е да не се взимат играчи на килограм, а те да се преценяват много внимателно.

ВЪЗРОДЕНИЯТ КОСТОВ НАЗОВА БРОЯ ГОЛОВЕ, КОИТО ИСКА ДА ВКАРА ДО КРАЯ НА СЕЗОНА

По този начин, по който се работи досега - не съм особено оптимист. Но се надявам от клуба да ме опровергаят и да видя друго отношение, друг начин и стил на работа на "Герена". Такъв, който първо да носи финансови дивиденти, защото все пак не трябва да се забравя, че Левски е със сериозен дефицит - имам предвид дълговете. Защото за мен това, че например клубът е бил на печалба миналата година, е смешно. Гледат се приходите и разходите, и всичко е лесно. Откъде Левски изкарва пари? От телевизионни права, билети, участие в европейските турнири. Аз съм го управлявал този клуб 8 години и имам представа за какво става въпрос". 

Левски има една единствена победа в Разград през 2013 година. В този материал може да си припомните историята зад нея

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички