Единствената победа на Левски в Разград е при бъдещия треньор на Лудогорец


Единствената победа на Левски в Разград е при бъдещия треньор на Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3850 0

Лудогорец срещу Левски - това е голямото дерби на 12-ия кръг в Първа лига. След две седмици пауза заради националните отбори, клубният футбол се завръща с пълна сила и то с много важен мач за българското първенство. 

"Сините" гостуват в Разград като лидер и имат преднина от 2 точки пред разградчани. При победа столичани ще дръпнат с 5 точки пред Лудогорец, което не е никак малка разлика, макар и още в началото на първенството. Затова и еуфорията сред "сините" привърженици е огромна и не е сигурно дори, че секторът за гости в Разград ще побере всички желаещи. 

Успех срещу "орлите" обаче няма да е никак лесна задача за лидера в първенството. Статистиката за Левски не говори никак добре, особено като гост. "Сините" имат една единствена победа срещу Лудогорец като гост, откакто "зелените" са в елита на българския футбол.

Двата отбора имат общо изиграни 11 мача в Разград. В 8 от тях Левски е усетил вкуса на поражението, 2 пъти са завършили при равен резултат и само веднъж столичани са грабнали трите точки. Това се случи на 7 декември 2013 година. Тогава Ларсен Туре се възползва от отлична асистенция на Владимир Гаджев и още 3' откри резултата. С прекрасните изяви тогава на Пламен Илиев гостите успяха да запазят резултата и да запишат историческата победа. 

НАСКО СИРАКОВ: ПОБЕДА СРЕЩУ ЛУДОГОРЕЦ ЩЕ НАПРАВИ ЛЕВСКИ ФАВОРИТ ЗА ТИТЛАТА

Любопитен факт е, че тогава Левски е воден от Антони Здравков. През въпросния сезон 2013/14 Здравко води отбора в 20 срещи във всички надапревари, като има 10 победи, 7 загуби и 3 равенства. Именно той ще поеме разградския тим след напускането на Пауо Аутори, който ще направи своя бенефис срещу Левски. По време на срещата обаче и селекционерът на младежкия ни тим ще бъде заедно на скаймеката до бразилеца - за последен път вероятно като негов помощник. 

По-рано днес бе определен и главният съдия за дербито - Георги Кабаков. Феновете на Левски обаче "скочиха" срещу това назначение, а от Националния клуб от привържениците излязоха с официална декларация - ето какво написаха

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички