Левски събира повече публика от ЦСКА от началото на сезона


Левски събира повече публика от ЦСКА от началото на сезона
Снимка: БГНЕС

5229 0

Левски събира повече публика от ЦСКА-София на домакинските си мачове от началото на сезона. Това показва справка със статистиката за посещаемостта на двубоите от Първа лига, която води специализираният сайт bulgarian-football.com, информира "Сега".

"Сините" до момента са играли 6 пъти пред собствена публика за първенството, като тези срещи са посетени от общо 25 670 души, или 4278 средно на мач. Най-много, разбираемо, са дошли на ст. "Георги Аспарухов" за отложения мач от I кръг срещу шампиона Лудогорец - 14 000. Тогава обаче (6 септември) гръмката селекция на "Левски", която на практика стартира след началото на първенството, вече бе привлякла феновете на отбора отново на трибуните.

При цените на билети, обявени за домакинските срещи на отбора, тази посещаемост би трябвало да е донесла около 380 000 лв. в клубната каса. И ако тенденцията се запази, до края на годината "сините" фенове ще купят билети за над 500 000 лв.

Същевременно преместеният от Ловеч в София и преименуван тим на Литекс, който има претенциите да е приемник на фалиралия на 9 септември 2016 г., е привлякъл на трибуните на "Българска армия" 16 990 човека за петте си домакински двубоя досега, пишат още от изданието. Това прави по 3398 средно, или 880 души по-малко, отколкото ходят на мачовете на Левски. При средна цена на билетите от 10 лв. приходът от зрители за ЦСКА-София е грубо около 170 000 лв.

И "червените", както и Левски, са събрали най-много хора за мача си с Лудогорец - 7300 души. Втори по посещаемост домакински двубой е този с Локомотив (Пд) - 3150, докато за "сините" това е най-старото столично дерби със Славия - с 4050 зрители.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички