Кирил Ивков: Не бях виждал "Левски" да се бори така


Кирил Ивков: Не бях виждал "Левски" да се бори така

1830 0

Легендата на "Левски" Кирил Ивков сподели изненадата си от играта на "сините" срещу Берое при победата с 2:0 в "А" група.

Мачът с Берое ли беше най-силният за "Левски" от началото на сезона?

- Първото полувреме беше най-силното от началото на сезона. И то срещу отбор като Берое, който върви много добре в последно време. От всичко добро, което показваше отборът на Хубчев, аз не видях почти нищо в мача на "Герена". Има една приказка, че кучето скача според тоягата. Така беше и сега - "Левски" не позволи на Берое да покаже нещо повече. За първи път видях "Левски" да се бори за всяка топка, да подходи толкова агресивно и да не дава шанс на съперника.

Вижда ли се израстване на отбора в последните срещи?

- Не мога да кажа, че има кой знае какво израстване. Не бива след 1-2 силни мача да летим в облаците. Нека направят 4-5 поредни на добро ниво, даже и да загубят в някой от тях, но да са играли добре. Едва тогава може да се говори за някакво израстване. Сега е още рано. Все пак е нужно и време - непрекъснато идват нови футболисти и не може толкова бързо да се получат нещата. Засега има наченки, че са напипали пулса, публиката ги подкрепя, радва им се. След последните две победи може би ще се вдигне самочувствието на играчите, което също е добре.

Как ви се видя Владимир Гаджев срещу Берое и правилно ли бе върнат той на "Герена"?

- Гаджев прилича на отбора - има качества, но не ги показва постоянно. Все нещо го мъчи. Има мачове, в които все едно не е той. Не се хвърляше в боя както трябва. Смятам обаче, че повече няма къде да блуждае. Публиката взе да не го харесва. Много е добре, че сега вкара гол. Той трябва да оцени това, че клубът му подаде ръка. Познавам го от дете и мисля, че той има още какво да даде на "Левски".

Кой от юношите, които играят в "Левски" от началото на сезона, ви прави най-силно впечатление?

- Определено това са близнаците. И тях ги познавам не от вчера. Ако им се даде шанс, ще е добре. Малко им остава, за да влязат в големия футбол. Имат отлични качества - удари с двата крака, хъс, техника, знаят кога да подадат, как да атакуват, безкомпромисни са пред вратата на противника.

Друго момче, от което съм с много добри впечатления, е Деян Иванов. Той заслужава да му се гласува доверие. Голям мъжкар е и голям левскар. Способен е да се разплаче, когато "Левски" загуби. За съжаление има контузия, която му пречи, но има чудесни качества.

Как оценявате представянето на Атанас Курдов до момента?

- Курдов го бях изгубил от поглед. Мисля, че дългото му отсъствие от терена му се е отразило. не знам колко е играл в Астана, но мисля, че не е много. Като гледам май бързо са снели доверието си от него - срещу Берое влезе само за две минути. Има нюх към гола, но го няма мъжкарското в него, не тръгва да мачка противниците си, малко се движи. Недоимъка ги накара да го вземат, може би малко прибързано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички