Ето кои отбори владеят най-много топката в Първа лига


Ето кои отбори владеят най-много топката в Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Левски

4104 0

Въпреки че вече не е водеща характеристика в играта и не е задължителен компонент за победа, владението на топката в мачове си остава важен показател. Най-малкото защото подпомага самочувствието на играчите и затруднява съперника. Твърде често отборите, които владеят повече топката, печелят трофеите в световния футбол, заради което е важно да научим в българската Първа лига кой владее най-често топката.

Разбира се, този показател не означава нищо повече от това, че този отбор има сериозни претенции и ще е трудно на всеки да го победи. Още повече че са изминали само 7 кръга от първенството.

Към момента лидер по владението на топката в двубоите си е лидерът и в класирането - Левски. "Сините" владеят средно 55,7% на мач, сочи статистиката. У дома положението е по-добро, както може да се очаква - 60,7%, докато в гостуванията се стига само до 50,7%.

На второ място е ЦСКА с общо 56%, 57,8% у дома и 54,3% навън. Трети е шампионуъ Лудогорец с 54%, 49,3% у дома и 58,7% в гостуванията. Топ 5 затварят Берое с 44,9% (48% у дома и 41,8% навън) и Черно море с 45,4% (42,8% у дома и 48% в гостувания).

С най-нисък показател е Верея - 39,3%.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички