До "артистите с над 20 хиляди евро заплата": Вън от Левски


До "артистите с над 20 хиляди евро заплата": Вън от Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

4243 0

Вече е ясно, че фамилия Бекали ще работи усилено по селекцията в Левски през лятото, благодарение на дружбата между Васил Божков и Джовани Бекали. Но преди да бъдат привлечени нови футболисти, "сините" трябва някак да се отърват от настоящите, които взимат огромни заплати, но продукцията им на терена е нищожна. Това каза румънският импресарио, който каза, че играчи, които играят толкова, колкото да си вземат заплатите, нямат място на "Герена".

"Всички в Левски трябва да са като Живко Миланов - да им трепка сърцето на терена. Да са го­тови да пуснат кръв на игри­щето. Той за 90 минути е го­тов да умре, дава си сърцето. Необходимо е да има още та­кива футболисти. Такива, кои­то си изработват парите, а не някои да се правят на ар­тисти срещу повече от 20 хи­ляди евро на месец", категоричен беше Бекали в интервю за "Тема Спорт".

Агентът беше критичен към представянето на отбора през пролетта и е категоричен, че не само уволненият Георги Дерменджиев е виновен за случилото се в последните мачове и най-вече в този срещу Берое.

"Необходимо е да се работи в екип, за да се изгради един наистина добър отбор. Защото в момента Левски не се харесва на никого, нищо не играе. Гледах последния мач с Берое (1:2). Не може да се вини за за­губата само треньорът Геор­ги Дерменджиев. Какво игра Мариани, какво игра Паулиньо? Нищо не играха", отсече Бекали. Той подчерта, че в клуба трябва да се намери начин да се освободят от скъпоплатените футболисти, които нямат желание да играят за отбора.

"Много важно е да се наме­ри начин клубът да се раздели с играчите, които печелят много от него, но не дават достатъчно в замяна. Не мо­же само да прибираш. Има такива, които получават доста големи пари и въобще не се ин­тересуват дали ще вземат трите точки от даден мач и за това ще получат премия за него. Просто защото печелят добре и без бонуси. Правилна­та политика е "Пари срещу постигнати цели" - премии за победа, за титла, за второ място, за представяне в евро­турнирите", допълни Бекали. Какво каза импресариото за селекцията в Левски четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички