6 гола за 41 минути: Най-голямата победа на Черно море над Левски бледнее пред тази на "сините" над тях


6 гола за 41 минути: Най-голямата победа на Черно море над Левски бледнее пред тази на "сините" над тях
Снимка: Оф. сайт на Левски

8892 0

Тази неделя на "Герена" един срещу друг се изправят втория и петия в класирането в Първа лига - Черно море и Левски. През новия век на ниво първенство двата тима са изиграли 48 мача помежду си, като само в 8 случая "моряците" са побеждавали. Успехите на "сините" са 23, а равенствата са 13.

Прави впечатление, че не малка част от тези победи на столичани са убедителни - с по 4,5 гола разлика. Но най-убедителният им успех над този съперник е постигнат на 19 май 2001 година. Тогава Левски отнася варненци с 6:0 на "Герена". Голмайсторите са Георги Иванов, Петър Михтарски, Владислав Радимов, Димитър Телкийски на 2 пъти и Станимир Стоилов.

Любопитното е, че първото полувреме на този мач завърши 0:0, но през второто настъпи истинска голеада във вратата на гостите. Двубоят от 25-и кръг се провежда пред 22 000 зрители в София.

Най-убедителната победа на Черно море пък е постигната на 13 август 2011 година. Тогава воденият от Стефан Генов тим побеждава Левски на Георги Иванов с 3:1 у дома. Головете за тях бележат Илиян Капитанов, Хермес Паломино и Димитър Петков, а точен за "сините" е Иван Цветков. Мачът е от втори кръг на тогавашната А група. А ето как се справят един срещу друг Николай Костов и Илиан Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички