СДВР обвини и БФС за действията на феновете на ЦСКА и Левски


СДВР обвини и БФС за действията на феновете на ЦСКА и Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3984 0

И след този мач между ЦСКА и Левски се стигна до ексцесии. Двата отбора не се победиха и завършиха при 1:1, а техни привърженици забъркаха клубовете им в проблеми с огромни санкции. Те бяха наложени от БФС доста време след срещата.

Колегите от "Дарик радио" пък са отправили запитване към СДВР почти непосредствено след мача. Макар и със закъснение, отговорът пристига - ден, след като от БФС обявиха и наказанията за "червени" и "сини".

От СДВР обясниха защо тези прояви се случват във всеки един сблъсък между двата столични гранда. Оттам информират, че тяхното становище нееднократно е било изразявано до компетентните структури и институции.

"Становището на СДВР, изразено нееднократно в писма до компетентните структури и институции е, че отпадането на "Наредбата за сигурността на спортните обекти и мерките срещу лошото поведение на зрителите преди, по време и след провеждането на спортни прояви, организирани на стадиони и спортни зали“ и липсата на критерии за сигурност и безопастност, приети от БФС, са предпоставка за груби нарушения на обществения ред, вандалски и хулигански прояви, рушене на държавно, общинско и частно и имущество, както и извършване на престъпления“ - отговарят от СДВР.

След ЦСКА - Левски от СДВР отговориха и как феновете внасят забранена пиротехника на стадиона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички