Илиан Илиев в същински кошмар срещу Левски - но "бетон" срещу Николай Костов


Илиан Илиев в същински кошмар срещу Левски - но "бетон" срещу Николай Костов
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg

3915 0

Левски посреща на стадион "Георги Аспарухов" Черно море в много важен мач в челото на Първа лига. "Сините" изостават с шест точки от "моряците", които са втори в подреждането, но и с мач повече. Двата отбора се срещат в неделя, 22-ри октомври.

Илиан Илиев в мачовете срещу Левски - 35 двубоя и 21 загуби

Варненци показват впечатляваща игра през този сезон и заслужено са в челото. Предстоящият тест обаче е много сериозен не само цялостно за отбора, но и в индивидуален план за старши треньора Илиан Илиев.

Той се е изправял срещу "сините" от София цели 35 пъти. В тях обаче точките, които печели средно на мач, са едва 0,86. Той е загубил цели 21 сблъсъка, стигал е до победата в 8 случая, а в 6 двата отбора са завършвали наравно.

Николай Костов и Илиан Илиев с пълен паритет в индивидуалните дуели

От другата страна е Николай Костов, който се завърна начело на Левски преди вече няколко месеца. Той се е изправял пряко срещу Илиан Илиев три пъти - веднъж с Левски (срещу Илиев в Берое) и два пъти с Ботев Пловдив (срещу Илиев в Локомотив Пловдив).

Двамата обаче са с напълно равни показатели при директните си треньорски дуели. Те са си разменили по една победа с 2:1, а последната им среща, състояла се на 30 юли 2016 година, завършва при равенство 1:1.

Самият Костов се е изправял срещу Черно море четири пъти - един път със "сините" и три пъти с "канарчетата". Той побеждава в три от срещите, но губи последния такъв случай (14 май 2016 година с тежкото 0:3 във Варна).

Срещата между двата тима започва в 16:30 часа в неделя. Най-скъпият футболист на Левски пък получи повече почивка от Костов преди Черно море.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички