33 дена след завръщането на Стоилов: Левски премина първия си "чекпойнт" - резултатът е видим!


33 дена след завръщането на Стоилов: Левски премина първия си "чекпойнт" - резултатът е видим!
Снимка: Lap.bg

4350 0

33 дена - толкова време измина откакто Станимир Стоилов се завърна начело на Левски и въпреки че резултатите все още не са налице, не може да се отрече един факт - "синият" клуб вече изглежда по различен начин!

Това призна късно снощи и временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев, това каза и опитният наставник на ЦСКА 1948 Николай Киров, а Стойчо Младенов и Александър Тунчев също бяха на мнение, че Левски вече не е онзи отбор, който може да бъде преодолян с лекота.

"Сините" изиграха точно пет официални мача под ръководството на Стоилов в последния месец:

12.09. - Локомотив Пловдив 2:2 Левски

18.09. - Левски 0:0 ЦСКА 1948

22.09. - Марек Дупница 0:2 Левски (Купа на България, 1/16-финал)

26.09. - ЦСКА 2:1 Левски

3.10. - Левски 2:4 Лудогорец

Да оставим настрана победата за Купата на стадион "Бончук" и срещата с тима на Николай Киров на "Георги Аспарухов". Нека да се съсредоточим върху останалите три срещи - Левски се изправи срещу отборите, които окупираха първите три места в Първа лига през сезон 2020/21. Футболистите на Станимир Стоилов взеха само една точка в тези три битки, но...

- Тимът не бе вкарвал два гола при гостуване на "Лаута" от 7 август 2016 г., когато двубоят отново завърши 2:2. В срещата на 12 септември тимът на два пъти поведе в резултата и бе близо до крайния успех, но Бирсент Карагерен и Митко Илиев бяха на друго мнение. Левски създаде общо 6 голови положения и нанесе 5 точни удара във вратата на "смърфовете". Притежанието на топката също бе в тяхна полза (52:48).

- На 26 септември на стадион "Васил Левски" "сините" отново поведоха в резултата, но два гола на Греъм Кери и Жорди Кайседо донесоха обрата за ЦСКА и отборът на Стойчо Младенов продължи да бъде без загуба през сезона в Първа лига. В голяма част от срещата Левски не отстъпваше игрово на участника в европейските клубни турнири, който съвсем наскоро бе изиграл доста приличен мач на "Олимпико" срещу Рома в групите на Лигата на конференциите. Тук е мястото да се отбележи, че съставът на Младенов е над два пъти по-скъп от този на Стоилов!

- Трябва да се върнем до 2018 г., за да разберем кога за последен път Левски вкара два гола на шампиона на България Лудогорец. Това се случи на 12 май, а дербито в Разград завърши 2:2. В страхотен за родните стандарти сблъсък, късно снощи "сините" създадоха 8 ситуации пред вратата на "орлите" и отправиха 5 точни удара към Кахлина! Само за сравнение - Цървена Звезда имаше с един повече в последния ден на месец септември на "Хювефарма Арена"...

След като Левски вече се изправи срещу най-добрите 3 тима за миналия сезон, сега пред него предстои една идея по-лека програма - Локомотив София, Пирин Благоевград, Септември Симитли (1/8-финал за Купата), Черно море, Славия, Ботев Враца, Арда и т.н.

След неделната загуба от Лудогорец с 2:4, Станимир Стоилов заяви, че след паузата за националните отбори, "сините" ще трябва да започнат да печелят точки, тъй като в момента са на незавидното 11-о място с едва 8 пункта след десет изиграни мача.

С просто око се вижда, че в играта на Левски има подобрения и футболистите започват лека-полека да се приспособяват към високите изисквания на хасковския си наставник. Да, тимът допусна много и елементарни грешки в двубоите с Локомотив, ЦСКА и Лудогорец, главно в отбрана, които му костваха доста точки, но добрата новина за клуба и неговите фенове е, че те не са фатални и най-вече - че са поправими с много и усърдна работа! А Станимир Стоилов със сигурност ще я изисква от подопечните си и ако някой не се старае достатъчно, без забавяне ще бъде освободен от "Герена".

За финал - Левски на Мъри Стоилов премина през първия си "чекпойнт", свери часовниците си и сега знае какво, къде и как да коригира. Няма да мине много време и отново ще дойдат двубоите срещу Локо Пловдив, ЦСКА и Лудогорец. Тогава вече могат да се правят по-генерални оценки и да се види резултатът от работата на старши треньора. Но запалянковците не трябва да униват в никакъв случай...

Отчайващото безвремие на стадион "Георги Аспарухов" приключи - за първи път от повече от десетилетие клубът работи и има дългосрочна цел! И то не само на приказки за пред медиите...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички