Зрелище в Пловдив: Локомотив и Левски не се победиха при завръщането на Станимир Стоилов


Зрелище в Пловдив: Локомотив и Левски не се победиха при завръщането на Станимир Стоилов
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

8697 0

Локомотив Пловдив и Левски не излъчиха победител в мач от 7-ия кръг на българската Първа лига. В повторния дебют на Станимир Стоилов начело на "сините" зрителите видяха 4 гола, две греди, интересни положения пред двете врати и много емоции на стадиона в парк "Лаута".

Мачът завърши 2:2, като три от попаденията паднаха в рамките на 6-7 минути през второто полувреме. Левски определено изглеждаше по-добре организиран в играта си, но притесненията на Стоилов във фаза "защита" се потвърдиха, след като играчите му допуснаха груби грешки при двата гола на Локомотив. 

Ето и как се разви срещата:

Още във 2-ата минута Борислав Цонев нанесе точен удар, но той бе прекалено слаб и не затрудни Пиргов. Десет минути по-късно Николай Михайлов трябваше да показва рефлекс след удар с глава отблизо на Крачун. При последвалото разбъркване домакините поискаха дузпа за предполагаемо нарушение на Краев, но ВАР разгледа ситуацията и играта продължи...

В 17-ата минута Борислав Цонев опита хубав удар с левия крак от трудна позиция, но пропусна целта с около метър. Малко след това прострелно центриране стигна до Карагерен и той опита да стреля, но Иван Горанов се хвърли решително на шпагат и блокира топката. 

В 25-ата минута Боби Цонев центрира хубаво от фал и Зайков скочи най-високо, но ударът му с глава се отби от напречната греда и излезе в аут. Съдията погрешно видя, че Пиргов е играл с нея и отсъди корнер, от който не последва голяма опасност. 

В 37-ата минута Георги Миланов центрира по прекрасен начин отдясно, а Пиргов първо спаси удара на Здравко Димитров с глава, но след това Борислав Цонев притича и вкара топката във вратата - 1:0 за Левски! Ситуацията бе разгледана с ВАР, тъй като в желанието си да стигне пръв до кълбото Цонев закачи крака на Карагерен, но системата не видя нарушение!

Въпреки че попадението на "сините" бе разглеждано в продължение на 4 минути, добавеното време бе само 2... Илко Пиргов пък бе на косъм да си изкара червен картон, след като бурно протестираше срещу едно решение на главния съдия да спре играта. В крайна сметка получи само жълт, а защитник на Локомотив едва го усмири. 

Три минути след началото на втората част Николай Михайлов успя с една ръка да избие в корнер удар с глава на Димитър Илиев, който отиваше под напречната греда. 

В 62-ата минута Никола Попов даде жълт картон на Милош Петрович за удар с лакът в лицето на Георги Миланов. За разлика от първото полувреме, до средата на второто темпото на игра не бе много високо и положенията пред двете врати липсваха. 

В 70-ата минута Борислав Цонев бе заменен от Димитър Костадинов, който направи официален дебют за Левски. 

Три минути по-късно Локомотив изравни резултата! Томашевич центрира остро успоредно на голлинията отляво, Николай Михайлов и Иван Горанов не се разбраха кой да вземе топката, а Карагерен на втора греда пусна пас към Георги Минчев и той не сбърка на празна врата - 1:1.

Само минута по-късно обаче Георги Миланов отново изведе Левски напред в резултата със страхотен удар от дистанция с левия крак - 2:1 за "сините"!

В 79-ата минута обаче Димитър Илиев направи 2:2, след като си освободи място за удар в наказателното поле и с левия крак матира Николай Михайлов.

Три минути преди изтичането на редовното време вратарят на Левски отново с една ръка се намеси решително след удар с глава на играч в "черно-бяло". Малко след това Петър Витанов стреля от около 18 метра и ударът му срещна дясната греда на "сините".

Стартови състави:

Локомотив Пловдив: 

Илко Пиргов, Олексей Биков, Артур Крачун, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Бирсен Карагарен, Конър Руан, Лукас Салинас, Венсан Марсел, Димитър Илиев 

Левски: 

Николай Михайлов, Гьоко Зайков, Иван Горанов, Христос Шелис, Драган Михайлович, Георги Миланов, Борислав Цонев, Здравко Димитров, Билал Бари, Радослав Цонев, Андриан Краев

ПРЕДИ МАЧА

И двата тима не започнаха по най-добрия начин сезон 2021/22. Локомотивци имат едва 2 точки от пет изиграни мача, докато "сините" имат 6т. от шест двубоя. "Смърфовете" са на предпоследното 13-о място с голова разлика 1:5, а столичани са девети (7:11).

За последно двата отбора се изправиха един срещу друг на 26 юни в приятелска среща. Тогава Левски се наложи с минималното 1:0 с гол на Билал Бари. Борислав Цонев пък бе изгонен в тази контрола още в 15-ата минута.

Днес Станимир Стоилов ще направи повторен официален дебют начело на "сините", а двубоят се очертава да бъде изключително интересен. Букмейкърите са дали предимство на Локомотив (1.85), докато евентуална победа на Левски е оценена на 3.80. Равенството пък е фиксирано на коефициент 3.40.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички