БФС обясни защо Хосе Кордоба е със спрени права, възникна и тежък казус с мача ЦСКА - Левски


БФС обясни защо Хосе Кордоба е със спрени права, възникна и тежък казус с мача ЦСКА - Левски
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5256 0

На 26 септември Левски загуби с 1:2 от ЦСКА на стадион "Васил Левски", а в края на срещата в игра се появи едно от новите попълнения на "сините" - Хосе Кордоба. Вчера обаче, панамецът не взе участие в дербито срещу Лудогорец, а след края на срещата Станимир Стоилов заяви следното:

"За Хосе Кордоба нищо не мога да ви обясня. Съжалявам, че не беше в групата, но за причината трябва да питате БФС и нашата администрация. Вчера ми казаха, че са му спрени състезателните права и няма да може да играе. За мен също бе изненада. Все пак това е футболист, който взехме още преди месец".

Този казус поражда един голям въпрос - правомерно ли е играл Кордоба срещу ЦСКА и ако не - то какво следва за "синия" клуб?

Ето какво пише в Наредбата на Централата за първенствата и турнирите по футбол:

"(7) Когато във футболен отбор в официални срещи за първенството и турнира Купата на България участва нередовен състезател, се присъжда служебна загуба при служебен резултат 3:0 в полза на редовния отбор само за срещите, за които са подадени жалби в установения срок. Това не се отнася при разследване по чл. 35, т. 2 от Наредбата".

По информация на "Sportal", в Бояна днес е започнало заседание на спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и на него ще се разисква именно този случай. 

В същото време, БФС излезе с официално съобщение на своя сайт, в което се казва, че след картотекирането на Кордоба, в Централата са получени допълнителни документи, които са променили обстоятелствата и състезателят е със спрени права, а случаят е отнесен до ФИФА:

"Във връзка с възникналия казус по отношение на състезателните права на футболиста Хосе Кордоба, Българският футболен съюз уточнява, че след картотекирането на същия в ПФК Левски, са получени допълнителни документи, променящи обстоятелствата за предоставяне на състезателни права. Случаят е отнесен до компетентните органи на ФИФА. Футболистът е със спрени права до решение на администриращия орган".

Тук можете да прочетете другата част от изказването на Станимир Стоилов след мача срещу Лудогорец, в което обясни причините за поражението на "Герена"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички