Левски и ЦСКА 1948 извъртяха реми в завръщането на Станимир Стоилов на "Герена"


Левски и ЦСКА 1948 извъртяха реми в завръщането на Станимир Стоилов на "Герена"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9827 0

Левски и ЦСКА 1948 не се победиха в мач от 8-ия кръг на Първа лига, който се изигра на стадион "Георги Аспарухов". Двата тима извъртяха 0:0, а това бе дебют за Станимир Стоилов на домашна сцена след завръщането му в клуба.

Двубоят ще се запомни с многото битка по терена и малкото голови ситуации пред двете врати. Още в началото Марин Петков отправи хубав удар с левия крак, но Наумов се намеси и изби топката, която след това се удари и в гредата. В края на срещата пък ЦСКА 1948 имаше претенции за дузпа, но реферът не отсъди такава, а ВАР потвърди решението му. 

"Сините" остават на 10-о място в класирането с 8 точки от 8 мача, докато гостите са предпоследни с 5 пункта! 

Ето и как се разви срещата на "Герена":

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

На "Герена" се бе събрала доста публика, а още от началото "сините" започнаха да атакуват. В първите 10 минути играчите на ЦСКА 1948 трудно минаваха центъра и не пресираха противника, но и тези на Левски не създаваха опасности пред тяхната врата.

В 15-ата минута Марин Петков си овладя много добре топката на границата на наказателното поле и стреля с левия крак, но вратарят на гостите са разтегна и с една ръка успя да отклони кълбото, което след това се удари в дясната греда.

Осем минути по-късно Галин Иванов опита техничен удар, но Николай Михайлов се придвижи бързо до ъгъла и улови топката без проблем. Постепенно двата отбора си размениха ролите от началните минути и ЦСКА 1948 бе по-активният тим на терена.

В 33-ата минута Здравко Димитров стреля от малък ъгъл, но неточно. До края на полувремето не последва нищо по-интересно на стадион "Георги Аспарухов" и двата тима се прибраха за 15-минутна почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48-ата минута Билал Бари дриблира между трима защитници и точно когато се очакваше да стреля, топката му бе избита. Осем минути по-късно Бари засече центриране с глава, но Наумов реагира блестящо и изби в ъглов удар.

В 70-ата минута Николай Михайлов спаси удар с глава Галин Иванов от точката на дузпата. Малко след това Георги Миланов получи контузия след съприкосновение с футболист в "червено" и бе заменен от Андриан Краев.

Станимир Стоилов направи и още една промяна в 75-ата минута, пускайки в игра Димитър Костадинов на мястото на Марин Петков. В 82-ата Борислав Цонев центрира хубаво от непряк свободен удар, но Шелис и Зайков си попречиха и в крайна сметка нито един от двамата не успя да засече топката с глава.

Пет минути преди края в игра се появи и Мартин Петков на мястото на Здравко Димитров. Именно той направи ненужен фал на тъча и последва центриране в наказателното поле на Левски. Галин Иванов се размина с топката, а след това тя се удари в ръката на Димитър Костадинов. Играчите на ЦСКА 1948 поискаха дузпа, но съдията не я даде, а решението му бе потвърдено и от ВАР. 

Стартови състави:

Левски: Михайлов, Зайков, Шелис, Михайлович, Горанов, Миланов, Р. Цонев, Б. Цонев, Димитров, Марин Петков, Бари

ЦСКА 1948: Наумов, Марин, Ангелов, Петров, Стоянов, Мартинов, Чочев, Лозев, Русев, Иванов, Александров

ПРЕДИ МАЧА

Днес Станимир Стоилов ще направи официален домакински дебют след завръщането си начело на "сините". В дните преди срещата стана ясно, че цари еуфория сред феновете на отбора и се очакваше всички отпуснати билети да бъдат изкупени и Левски да играе пред солидно количество публика. В обедните часове обаче, над София се изля проливен дъжд, който вероятно ще осуети част тези планове...

Тимът е на 10-то място във временното класиране в Първа лига с актив от 7 точки след 7 изиграни срещи. Гостите от ЦСКА 1948 пък са предпоследни с 4 пункта. Те обаче са в подем, след като Николай Киров застана начело на тима и в предишния кръг разгромиха Ботев Враца с 5:1!

За последно двата тима се срещнаха на 28 февруари в двубой от 19-ия кръг на Първа лига за сезон 2020/21. Тогава срещата на "Васил Левски" завърши 0:0. Това бе вторият официален мач между Левски и ЦСКА 1948, а първият бе спечелен от "сините" с 3:0 (19.09.2020 г.).

Букмейкърите определят домакините за фаворит - 1.72 коефициент, докато равенството е фиксирано на 3.75. Победа за гостите пък е оценена на 4.00!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички