32 години по-късно: Стоилов се завръща във Велико Търново като треньор за нова победа


32 години по-късно: Стоилов се завръща във Велико Търново като треньор за нова победа
Снимка: Getty Images

2086 0

Броени часове ни делят от двубоя между Левски и Черно море по време на първия пролетен кръг в Първа лига през 2023 г. Срещата между двата тима ще се проведе на стадион "Ивайло" във Велико Търново от 12:30 ч. в неделя. 

Причината за символичното домакинство на "сините" са ексцесиите на "Герена" от месец ноември, когато се стигна до ръкопашни схватки между фенове на Левски и Славия. Поради тази причина двубоят се озова в "старата столица", след като "сините" бяха лишени от едно домакинство.

По този начин Левски ще изиграе второто си символично "домакинство" на стадион "Ивайло", след като за първи път го стори преди 32 години - на 25-и май 1991 година. Тогава финалът за Купа "България" се провежда във Велико Търново, а Левски приема символично Ботев Пловдив. 

"Сините" печелят трофея, след като бележат Георги Донков (57) и Даниел Боримиров (80), докато Огнян Йосифов (69) вкарва междувременно попадението за пловдивчани за крайното 2:1.

Тогава в състава на Левски са още Станимир Стоилов, Даниел Боримиров, Петър Хубчев, Георги Донков и Велко Йотов.

Ето какво сподели Станимир Стоилов преди Левски - Черно море!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички