Страхотни новини за Левски и Черно море преди дългоочаквания двубой


Страхотни новини за Левски и Черно море преди дългоочаквания двубой
Снимка: Кристиан Гърев

10768 0

Броени часове остават преди първия официален двубой за Левски и Черно море през 2023 г., който ще изправи един срещу друг двата тима във Велико Търново. 

Срещата от 19-тия кръг на Първа лига ще се проведе на стадион "Ивайло" в "старата столица" поради наказанието на Левски от една отнето домакинство поради ексцесиите в двубоя между "сините" и Славия от последното тримесечие на миналата година. 

Поради тази причина старши треньорът на Левски Станимир Стоилов изрази опасения в седмиците преди срещата, че теренът може да не позволява високо ниво на игра заради метеорологичните условия в страната. 

Директорът на ОП "Спортни имоти и прояви" във Велико Търново - Петко Павлов уточни пред "Велико Търново Спорт", че теренът е "готов за игра, изчистен и разчертан за мача", след като бе напълно изчистен от падналия сняг през изминалите дни. 

Възстановени на стадион “Ивайло” са и паметните плочи, които допреди ремонта на северната част бяха пред официалния вход. Сега са поставени вътре в централното фоайе. Сред тях е и паметната плоча, увековечаваща последния гол в живота на легендата Георги Аспарухов. Гунди бележи попадението за 1:1 срещу “Етър” на 13 юни 1971 г., броени дни преди трагичната му гибел.

Ето какъв бе последния коментар на Станимир Стоилов преди Левски - Черно море!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички