Станимир Стоилов: Нямам съмнения в отбора, ако са хубави терените


Станимир Стоилов: Нямам съмнения в отбора, ако са хубави терените
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1020 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след последната контрола за тима, в която бе победен Септември София с 4:1. Както е известно, в събота, 11-и февруари, "сините" подновяват официалните си мачове с домакинство срещу Черно море във Велико Търново.

Отново по-голяма част от притесненията на Мъри бяха насочени към условията за игра, които ще има у нас в следващите седмици. Той призна, че се надява футболистите му да успеят да играят и посочи, че само стадионите на Лудогорец и Левски са годни за игра в тези условия.

"Иска ми се Левски да е готов за старта на пролетния полусезон. Надявам се футболистите да оценят реално ситуацията, в която се намираме. Най-вече да се адаптират към трудните терени. Ако успеем да намерим максимално бързо ритъма на игра, мисля че няма да имаме проблеми от друго естество. Много е важно да се нагласим на метеорологичните условия и тревното покритие. Трябва да опитваме и да играем. Надявам се да стартираме по най-добрия начин.

В атака разполагаме с тримата бразилци и Марин Петков. Четирима футболисти за три позиции - конкуренцията не е толкова голяма. Приели сме и знаем какво ни очаква. Спазваме стриктно бюджета, който имаме. Надявам се да се справим. Всички футболисти се представиха на едно добро ниво и цялата подготовка играха добре и се стараха. Имам затруднение в избора на стартовия състав на някои позиции, но това е добре. Всеки, който играе добре, ще получава възможност да играе" - започна той пред клубния сайт.

След това Мъри се насочи конкретно към предстоящия двубой срещу Черно море, както и стадиона, на който ще се състои - "Ивайло":

"Черно море е познат отбор. Те практикуват добър стил на игра. Няма как да се изненадаме. По-важно е как ще играе нашият отбор. С оглед на състоянието на терените ще изискваме от нашите футболисти повече характер и воля. Нямам никакви съмнения за комбинативността и начина на игра, ако терените са в добро състояние.

Нямам уверение, че стадион “Ивайло” ще е в добро състояние. Не очаквам никъде, освен в Разград и на “Герена”, да има добри условия за игра. Това са двата клубни стадиона с отопление. Можеше да се помисли върху това нещо, от доста време алармирахме. Не е важно как ще изглежда футболът, важно е да си върви керванът".

Ние никога не сме седнали да намерим решение за доброто на футбола. За да има качествен футбол, трябва да има терени. Благодаря на Септември, че изиграхме здрав и коректен мач" - завърши Мъри.

Вижте как Левски загря за Черно море с бразилска мощ и финес от Попето (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички