19-те думи на Георги Миланов, които загатнаха за най-важната промяна в Левски - ще бъде ли доказана?


19-те думи на Георги Миланов, които загатнаха за най-важната промяна в Левски - ще бъде ли доказана?
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

10092 0

Време е и за втория полуфинал в турнира за Купата на България - десеткратният шампион на България Лудогорец, който се е устремил към 11-а поредна титла, приема Левски на стадион "Хювефарма арена" в Разград. Двубоят ще започне в 19:00 часа!

През отминалия уикенд тимът на Анте Шимунджа надви Берое като гост с минималното 1:0 в последния кръг на редовния сезон в Първа лига. Този на Станимир Стоилов пък се справи трудно със съпротивата на Черно море на "Герена", побеждавайки с 2:0.

След края на сблъсъка с варненци, една от звездите в състава на Левски - Георги Миланов, говори пред журналисти и каза с няколко думи на какво се дължи видимата промяна в целия клуб. 19 от тях бяха много показателни:

"Ние сме едно цяло с треньорския щаб, с всички футболисти, физиотерапевти, доктори - работим в момента в името на Левски".

Със сигурност, подобни реплики са чувани доста пъти от феновете (по света и у нас), но този път добрите резултати на "сините" доказват истинността на думите, а като че ли най-важната промяна вече е почти завършен факт - тази в манталитета и отношението към професията. Без правилната нагласа на всяко едно ниво в даден клуб не би могло да се изгради нищо стабилно и успешно! Алтернативата е 'мимолетни върхове и гарантирани спадове', на каквито на "Герена" се нагледаха за повече от едно десетилетие.

Това е и причината взискателните запалянковци на този отбор да започнат да се завръщат не само по стадионите, но и пред телевизорите си. Дълги години голяма част от тях не искаха да гледат неатрактивния Левски дори на малките си екрани, защото беше пълен с играчи, на които им е все едно какво ще се случи на терена и които не притежават нито капка 'спортна злоба'.

Футболът си е футбол и няма тим в света, който не губи мачове и не играе слабо понякога. Но феновете на "сините" искат да виждат не просто някаква мисъл на терена и стремеж към красиви комбинации - те искат да виждат, че на играчите им пука дали ще победят или ще загубят. Това всъщност е най-значимата промяна, която Станимир Стоилов е успял да постигне. Самите футболисти повишиха очакванията си и вече са склонни да работят здраво, за да осъществят поставените цели и да защитят емблемата.

Предстоят три МНОГО важни мача за Левски, които са с огромен залог и именно това, което се случи между и след тях, би могло да затвърди окончателно положителната промяна на стадион "Георги Аспарухов". ЗАЩО?

Дори най-големите оптимисти в "синьо" едва ли смятат, че отборът им може да разгроми на два пъти Лудогорец за Купата, а между тези два мача да бъде сторено същото и с ЦСКА. В тези три ключови срещи ще трябват да бъдат положени огромни усилия, ще има моменти, в които Левски ще страда, ще бъде притиснат, но и не трябва да се забравя, че с тези три двубоя сезон 2021/22 не приключва - битката за заветното трето "европейско" място в първенство ще продължи!

Без значение дали Левски ще постигне три победи, три загуби, три равенства или каквото и да е - важно ще бъде играчите да останат здраво стъпили на земята и да покажат, че вече са изградили устойчива психика, която няма да рухне при първия неуспех и няма да им позволи да "полетят в облаците" при първото по-голямо постижение. Тази вечер (13 април) ще бъде първият истински тест в тази насока - да видим дали "учениците" на Станимир Стоилов ще го вземат и с каква оценка!?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички