Извънредно: Левски с важна победа на "Герена", Ники Михайлов обаче напусна терена на носилка...


Извънредно: Левски с важна победа на "Герена", Ники Михайлов обаче напусна терена на носилка...
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6073 0

Левски победи с 2:0 като домакин Черно море в двубой от последния кръг на редовния сезон в първенството. Срещата на "Герена" се реши след автогол на Даниел Димов в 74-ата минута, а секунди преди края на спора Марин Петков вкара красив гол за 2:0. Малко преди това Николай Михайлов получи тежка контузия, играч на гостите пък видя червения цвят на картона. По едно попадение за двата тима бе отменено от съдията Чинков. "Моряците" са трети във временното класиране на шампионата, а "сините" са пети с 3 точки пасив спрямо варненци. 

РАЗВИТИЕ НА МАЧА

Сравнително спокойни първи 6 минути на спора. В 7-ата минута левият бек на домакините Цунами прати топката във вратата, след изстрел с глава при остро центриране от фал, попадението обаче бе отменено поради тънка засада.

Филип Кръстев шутира силно в 15-ата минута, но кълбото профуча покрай дясната странична греда. 2 минути по-късно Уелтън също нямаше късмет пред гола.

Феновете създават страхотна футболна атмосфера. В 23-ата минута Бари шутира от близка дистанция, но кълбото бе парирано, сериозна опасност пред вратата пазена от Дюлгеров. Секунди по-късно Георги Миланов стреля опасно от фал, но не сполучи. Към 30-ата минута на двубоя се заформи меле в центъра на терена. Евгений Сердюк и Кръстев бяха най-бурни в създалата се ситуация, Чинков прецени обаче да не показва червени картони. До края на полувремето резултатът се запази 0:0. Почти нищо интересно пред вратата пазена от Михайлов през първите 45 минути.

Второто полувреме започна с 2 опасности създадени от гостите. Уелтън от столичани пък шутира над вратата в 52-ата минута. В 54-ата минута Сердюк получи втори жълт картон, респективно червен за груб фал срещу Михайлов. Ники пък напусна терена на носилка. Още не е ясно колко тежка е контузията на Михайлов. Наложи се обаче принудителна вратарска смяна при домакините като в игра влезе младокът Пламен Андреев.

Даниел Димов си отбеляза автогол в 74-ата минута след остро центриране на Илиян Стефанов.

Малко преди това гол на Матиас Курьор бе отменен поради засада. Марин Петков вкара красиво попадение в самия край на мача с топовен шут от близка дистанция, супер асистенция на Уелтън.

Къде да гледаме Левски - Черно море по ТВ!

Стартовите състави:

Левски: Михайлов; Михайлович, Сундберг, Кордоба, Цунами, Краев, Кръстев, Миланов, Стефанов, Уелтън, Бари

Треньор: Станимир Стоилов

Черно море: Дюлгеров; В.Попов, Атанасов, Дробаров, Панов, Гарсия, Димов, В.Василев, Велев, Курьор, Сердюк

Треньор: Илиан Илиев

Главен рефер: Волен Чинков

ПРЕДИ МАЧА

В лагера на "сините" с травма е Митков, контузени при гостите пък са Панайотов и Сула. И двата тима са в добра форма. Левски победи с 3:0 като гост Пирин Благоевград в предходния кръг на шампионата, а Черно море записа 5:0 като домакин срещу Ботев Враца.

"Моряците" са трети във временното класиране на първенството с 45 точки, "сините" са пети с 39. Ботев Пд е на четвъртата позиция с 43 пункта.

За Левски предстои много важна седмица, която ще включва първи мач от полуфиналите за Купата с Лудогорец и голямо дерби за шампионат с ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички