Лудогорец пак би абоната си Берое и предвкусва поредната си титла


Лудогорец пак би абоната си Берое и предвкусва поредната си титла
Снимка: Marin Bonev / LAP.bg

3270 0

Лудогорец удари с 1:0 Берое като гост в среща от последния 26-ти кръг на редовния сезон в Първа лига. Родният хегемон финишира с 12 точки пред ЦСКА преди старта на плейофите в първата шестица.

Единственият гол заби Бърнард Текпетей през второто полувреме. Той се оказа достатъчен за осмата поредна победа на разградчани срещу старозагорци.

Хората на Анте Шимунджа владееха инициативата на терена почти през целия мач. Тимът на Петър Хубчев очаквано игра защитно и разчиташе на бързи контраатаки. Като цяло двата състава предложиха доста постна продукция, в която чистите положения за гол се брояха на пръстите на едната ръка.

„Орлите“ пратиха топката в мрежата на Генадий Ганев с първия си точен удар към вратата. Преди това изстрелите им излизаха в аут.

Така на края на редовния сезон Лудогорец събра актив от 64 точки. Втори финишира ЦСКА, който е на цели 12 точки от лидера. Това означава, че разградчани вече предвкусват 11-ата си поредна титла преди последните 5 мача от плейофите.

Берое е на 8-ата позиция с 32 пункта и до края ще се бори за седмото място. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 8-ата секунда домакините отправиха първи точен удар по посока вратата на Падт. Алиун Фал шутира, но прекалено слабо и изобщо не затрудни голкийпъра на шампионите.

Лудогорец отговори с неточен изстрел с глава на Сотириу в 4-ата минута.

В 11-ата минута Алиун Фаул отправи нов удар към вратата на Падт, но стреля неточно с глава.

Сотириу пропусна 60 секунди по-късно. Кипърският нападател получи пас от Десподов в пеналта, но явно топката му дойде малко висока и той не успя да отправи точен удар с глава отблизо.

Последва нов пропуск за Лудогорец дело на Каули. Берое отговори с удар на Серкан Юсеин, който бе блокиран в корнер.

В следващите минути гостите владееха повече топката, но натискът им се оказа безплоден. Заралии дебнеха за светкавични контраатаки.

Лудогорец продължи да атакува по-масирано и в рамките на 3 минути между 35-ата и 38-ата гостите отправиха нови три неточни удара, като два от тях отправи Каули, а един изстреля и Десподов.

В 40-ата минута домакините създадоха напрежение пред вратата на Падт, но не успяха да отправят точен шут, след като изстрелът на Динков се отби в Пластун, а след това се стигна и до изчистване в тъч. При ситуацията останаха съмнения за нещо нередно в пеналта на гостите. ВАР я преразгледа и не видя нарушение на правилата и евентуална игра с ръка.

На практика първото полувреме приключи без нито един точен удар към двамата вратари, защото този на Фал в началото едва ли може да бъде приет за такъв. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят продължи в същото русло и след почивката. В 50-ата минута Десподов би малко над вратата от фаул от дъгата на пеналта.

120 секунди по-късно Джонатан Перейра пробва техничен удар с пета след центриране отдясно на Мариани, но Пластун се намеси и изби в корнер.  След това бразилецът отново нямаше шанс пред вратата на Падт.

По-настъпателната игра на Лудогорец  даде резултат в 59-ата минута. Бърнард Текпетей разпечата мрежата на Генадий Ганев с шут от 12 метра. Той получи топката в пеналта от Сотириу, след което матира стража с първия точен удар към вратата му. 

Гостите продължиха да нападат. В 66-ата минута Гонсалвеш би от малък ъгъл, но Ганев спаси. В 75-ата минута Текпетей се озова сам срещу стража на домакините, но би в аут.

Само 60 секунди по-късно домакините пропиляха добра възможност за изравняване. Фал се озова на изгодна позиция и пробва да прехвърли излезлия да го пресрещне Падт, но не уцели рамките на вратата.

Домакините пробваха нещо като натиск в края. В 87-ата минута Падт се намеси след удар от пряк свободен удар на Мариани, избивайки в корнер. Секунди по-късно нидарландският страж спаси шут и на Камара.

До края не падна гол в нито една от двете врати и Лудогорец си тръгна с трите точки от Стара Загора.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Берое: 33. Генадий Ганев, 4. Христо Митев, 5. Бен Юсеф, 10. Серкан Юсеин, 11. Алиун Фал, 15. Георги Динков, 16. Симеон Мечев, 18. Давиде Мариани, 20. Стив Фуртадо, 43. Джонатан Перейра, 99. Омар Камара

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 7. Алекс Сантана, 8. Клод Гонсалвеш, 11. Кирил Десподов, 19. Пиерос Сотириу, 24. Оливие Вердон, 30. Игор Пластун, 37. Бернард Текпетей, 95. Каули

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Лудогорец със сигурност ще стартира плейофите от първата позиция, като един единствената въпросителна е каква ще е преднината на шампионите пред втория ЦСКА. Берое няма да играе в Топ 6 и продължава битката за седмото място.

През тази година  „разградските орли“ записаха 6 победи и само едно изненадващо равенство срещу аутсайдера Царско село. Берое пък регистрира 3 поражения и 1 успех в послединте си четири мача в Първа лига.

Очакванията са треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа да даде почивка на някои от основните си футболисти и те да останат на резервната скамейка. Петър Хубчев ще е лишен от услугите на наказания Абубакар Тунгара.

През есента Лудогорец победи с 2:0, като разградчани са в серия от 7 поредни победи срещу старозагорци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички