Взривоопасно: Дербито Ботев Пловдив - ЦСКА чупи рекорд по посещаемост


Взривоопасно: Дербито Ботев Пловдив - ЦСКА чупи рекорд по посещаемост
Снимка: Ivan S. Ivanov и Mario Chomakliyski / LAP.bg

2533 0

ЦСКА и Ботев Пловдив закриват първия ден от 10-тия кръг на Първа лига с двубой в петък вечер. "Армейците" гостуват на обновения стадион "Христо Ботев" за първи път от 10 години насам.

Сериозен интерес

Срещата, която е с начален час 20:00 ч., обещава много емоции, а на "Колежа" ще бъде взривоопасно. Очаква се на трибуните да присъстват рекорден за сезона до момента брой зрители, пише "Тема Спорт".

За двата тима ще викат повече от 10 000 привърженици. На този етап от надпреварата нито един друг двубой не е предизвиквал подобен интерес. 

Статистиката

Битката на "червените" с ЦСКА 1948, както и тази на Левски със същия съперник към момента са най-посетените в елита през кампанията. На "Герена" "сините" се радваха на подкрепа от около 6500 души, докато зад 31-кратните шампиони, в миналия кръг, застанаха приблизително 8/9000 запалянковци.

Последният двубой между ЦСКА и Ботев Пловдив от своя страна също се радваше на голям интерес. На 18-и февруари тази година на стадион "Българска армия" присъстваха над 10 000 зрители, а столичани грабнаха успеха с 3:1.

Това обаче ще се промени съвсем скоро. Очаква се "жълто-черните" привърженици да надвишат 5-цифрен брой, докато на "армейските" такива са отпуснати 1500 билети. Из фенските среди обаче се появяват информации, че броят на гостуващата публика ще бъде много по-висок. 

Междувременно домакините прибегнаха до бивш треньор на "червените" за помощ срещу тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички