Драма, гол фен, Младенов срещу Стоилов: Последното дерби Ботев Пловдив - ЦСКА на "Колежа"


Драма, гол фен, Младенов срещу Стоилов: Последното дерби Ботев Пловдив - ЦСКА на "Колежа"
Снимка: Ilian Telkedjiev /LAP

2545 0

Едно от емблематичните дербита на българския футбол чука на вратата. ЦСКА и Ботев Пловдив влизат в битка от 10-тия кръг на Първа лига в петък (22.09) от 20:00 часа.

"Армейците" се завръщат в дома на "канарчетата" - стадион "Христо Ботев", след 10-годишно отсъствие. Трибуните на "Колежа" обещават 5-цифрен брой запалянковци и страхотна атмосфера.

Възпитаниците на Нестор Ел Маестро стартираха лошо сезона, но в последните си срещи бележат значим възход и отпътуват за Пловдив с една единствена мисъл - нови три точки и щурмуване на челните позиции.

"Жълто-черните" от своя страна също са във видим подем, надвивайки Етър и Славия и изпускайки победата срещу Лудогорец в самия кай на двубоя помежду им предходната седмица. Всичко това предвещава здрава битка в града "под тепетата".

Какво обаче се случи последният път, когато ЦСКА гостува на "Колежа"?

Датата е 5-и декември, 2013-та година. Някак романтичният отбор, който Стойчо Младенов събира под дърво и камък, без пари, за да може "армейците" изобщо да се включат в новия сезон, има тежко гостуване в Пловдив.

Срещу него е Ботев на Станимир Стоилов, който притежава боеспособен и окомплектован състав, излиза единствено с нагаласа за победа. Това и прави. Още в 9-ата минута Жереми Фо-Поре събаря Иван Цветков в наказателното поле на "армейците".

Първоначално главният арбитър Ивайло Стоянов оставя играта да продължи, но след консултация със своя асистент на аут линията взима решение да посочи бялата точка. Именно Цветков се нагърбя с изпълнението. Шутът му среща лявата странична греда, но все пак влиза във вратата.

"Червените" веднага се впускат в щурм и малко след това дори нацелват гредата, но без успех. След едно полувреме на много битка и положения, но с ниска резултатност, двата тима подновяват играта.

Втората част започва по най-добрия начин за ЦСКА, след като в 47-ата минута резултът бива изравнен. Апостол Попов пробива по десния фланг, центрира прецизно към оставения непокрит Ивайло Чочев, който с глава остави без шанс Стаховяк и възстанови паритета.

Последват минути на сериозно надмощие за 31-кратните шампиони, които обаче не съумяват да осъществят пълен обрат. Така идва 70-тата минута, в която вратарят на "червените" Томас Черни допуска грешка, след като не успява да улови топката при наглед слаб шут на Георги Сърмов. Намиращият се в близост Огнянов получава "коженото кълбо" от стража и на празна врата извежда отново пловдивчани напред. Така "армейците" остават 5-и в класирането, докато "жълто-черните" влизат в Топ 3.

Скандалът

Емоциите от терена се пренасят и на трибуните на стадион "Христо Ботев". В сектора за гости в хода на двубоя се забелязва необичайна и любопитна картина.

Част от по-крайните запалянковци на ЦСКА обграждат човек стоящ в близост до тях. Провежда се кратък разговор, след което на привърженика е иззет телефона, а самият той бива съблечен чисто гол, пред погледа на трибуните, полицията и камерите.

На пръв поглед не става ясно на какво се дължи подигравката с фена, който бива изпратен без облекло да напусне стадиона. Впоследствие обаче "червените" разкриват истината. Става въпрос за ултрас на вечния съперник Левски, който бил сред "армейските" такива с цел - да наблюдава и докладва случващото се вътре. Онлайн се разпространява снимка на мобилното му устройство, в което се вижда съобщение към друг "син" привърженик, от когото пострадалият иска помощ, секунди преди инцидента. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички