Впечатляващо! Звездата на ЦСКА Густаво Бусато задмина част от най-големите легенди на клуба


Впечатляващо! Звездата на ЦСКА Густаво Бусато задмина част от най-големите легенди на клуба
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2508 0

ЦСКА продължава похода си към така мечтаната вече повече от десетилетие титла. "Армейците" са първи в класирането в Първа лига с актив от 60 точки, оставящ ги на 4 пред втория Лудогорец.

Нов успех и пак Бусато

В съботния следобед момчетата на Саша Илич добавиха нова важна победа на сметката си, за да станат общо 19 през сезона до момента в родния елит. "Червените" се разправиха у дома с последния Спартак Варна с минималното 1:0.

В по-голямата част от срещата двубоят протече в половината на "соколите". На няколко пъти обаче варненци създадоха критични моменти пред вратата на съперника, които обаче бяха отказани от Густаво Бусато. Бразилският страж е един от най-постоянните футболисти на "червените" и често му се налага да изважда отбора си в опасни ситуации.

Именно блестящите му изяви както в настоящия, така и в последните сезони, му дават право да нареди името си до едни от най-големите легенди на ЦСКА, съобщава "Мач Телеграф".

Къде се намира Густаво в историята на ЦСКА?

Бусато вече има 49 сухи мрежи от 95 мача с тима в Първа лига. По този показател той изпреварва величия като Георги Велинов, Йордан Филипов и Стоян Йорданов. Първите двама имат допуснати средно по 0,95 гола на мач, докато Йорданов е с 0,86. Бразилецът обаче надминава и тримата с 0,7 средно допуснати попадения, което означава 51,5% "сухи" мрежи - значително повече от трите легенди.

Безспорен номер 1 по този показател е легендата на ЦСКА и любимец на "червените" фенове Ивайо Петров - Пифа, който за 74 срещи в Първа лига допуска само 32 гола, опазвайки вратата си 44 пъти. Зад него се нарежда именитият алжирец Райс М'Боли.

Бусато съвсем скоро може да щурмува върха. Пред него към момента е доскорошният страж на тима Витаутас Черняускас, който води с 0,67 допуснати попадения.

С бъдещето на бразилеца, предвид изтичащия му договор, често се спекулира. От клуба обаче изглежда вече са взели своето решение.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички