Привържениците и тенис масите очароваха чужд фен на "Армията", но тоалетните го огорчиха


Привържениците и тенис масите очароваха чужд фен на "Армията", но тоалетните го огорчиха

11437 0

На трибуните на стадион "Българска армия" по време на мача между ЦСКА и Локомотив (Пловдив) (1:1) е имало чуждестранен фен. Той е от Чехия и се казва Томаш Халупа, като след мача е описал преживяването си в сайта novojicinsky.denik.cz. От материала става ясно, че той е доволен от това, че е бил на този двубой, но нещата, които са му харесали, са толкова, колкото и тези, които са го разочаровали.

Халупа е бил в София с приятелката си и е посетил стадиона на ЦСКА с нея. Той е бил насясно, че в деня преди мача България е празнувала 145 години от своето освобождение и е очаквал феновете на "червените" по някакъв начин да отбележат датата.

Чехът отбелязва "разбитите тротоари" на парк "Борисова градина" и изразява очарованието си от бетонните масички за пинг-понг пред стадиона. "Великолепна идея! Нещо подобно може да сесъздаде лесно и на стадиона в Опава, има повече от достатъчно място за това", пише авторът.

Той обаче изобщо не е очарован от счупените и мръсни седалки на "Армията" и е заснел как феновете си слагат вестници, за да седнат. Големият шок за него, е, че на цялата трибуна има само един павилион, където около 12-годишно момче продава само 3 артикула: семки, меденки и вода в бутилки.

Целия текст на чешки и снимки на автора можете да видите тук.

"Удобството на феновете не е спасено дори от тоалетните, които всъщност дори не са на стадиона. Привържениците могат да ходят само до мобилните тоалетни, които са три на цялата трибуна и се образуват дълги опашки", отбелязва Халупа.

Чешкият фен е очарован от поведението на публиката и атмосферата, която създава. Той пише, че по време на българския химн, който звучи на стадиона, всеки от привържениците е вдигнал шала над главата си, а има и такива с национални трибагреници. "В този момент знаем, че ще си прекараме страхотно през следващите 2 часа", посочва запалянкото от чужбина.

Друго нещо, което го впечатлява на "Армията", е малкият брой полицаи, които се грижат за безопасността на мача. "Каква разлика в сравнение с Чехия, където, за съжаление, сме свикнали с маси от тежки войници и полицейски хеликоптери. Тук можеше и без тях", гласи коментарът му.

"Ако се интересувате повече от случващото се по трибуните, отколкото от това, което се случва на тревата на футболните стадиони, определено няма да скучаете на мач на ЦСКА. Но ако очаквате първокласен футбол, удобни съоръжения и първокласно обслужване , избягвайте футбола на Балканите", завършва материалът на чеха. Преди 3 години пък чуждестранен фен обиди Пловдив - ето какво се случи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички