ЦСКА поспести сили, без да му струва скъпо в Първа лига: Спартак опита, но не успя (ВИДЕО)


ЦСКА поспести сили, без да му струва скъпо в Първа лига: Спартак опита, но не успя (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5121 0

Лидерът във временното подреждане на Първа лига ЦСКА спечели срещу последния в класирането Спартак Варна. Двубоят завърши при резултат 1:0 за домакините, с което възстановиха преднината си от четири точки пред втория Лудогорец.

Саша Илич се завърна на тъчлинията след изтърпяното наказание от две срещи. Неговите футболисти сякаш поспестиха от силите си и това можеше да им коства скъпо. Те предадоха инициативата на опонента в някои моменти от втората част и гостите имаха своите възможности за гол, като дори осъществиха лек натиск в края.

В крайна сметка попадението на Маурисио Гарсес в 14-ата минута се оказа единственото в сблъсъка. Той се разписа, след като Брадли де Нойер подаде в свой стил отляво, а Туфегджич пропусна технично в наказателното поле. Топката се озова в Гарсес, който с техничен изстрел в далечния ъгъл матира противника.

С успеха ЦСКА продължи отличната си форма на "Българска армия", а и в съперничеството със Спартак Варна. Освен това събра 60 точки на върха. Спартак остава последен с едва 12 спечелени точки.

Предстои пауза за мачовете на националните отбори, а следващият мач за ЦСКА е за Купата на България срещу Черно море (04.04), след което и гостуване на Славия в Първа лига (09.04). Спартак пък играе с Лудогорец за Купата (04.04) и с Берое в шампионата (09.04).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха ударно и след по-малко от 2 минути игра Назон нахлу добре в наказателното поле, "сви" топката навътре, но ударът му бе блокиран. Топката ститгна до Маурисио, който опита техничо да стреля в далечния ъгъл, но там вратарят се намеси. В следващите секунди натискът продължи и гостите блокираха няколко удара в наказателното поле след разбъркване.

В 5-ата минута пък Християн Петров стреля отдалеч, след като имаше цялото време на света. Той отправи никак не лош удар, но не намери рамките на вратата.

14' - 1:0! Резултатът бе открит от "червените" близо четвърт час след старта. Брадли де Нойер и Станислав Шопов размениха двойно подаване, след което крайният бранител центрира в наказателното поле. Там Туфегджич умишлено пропусна, а зад него топката стигна до Гарсес, който прецизно насочи топката с по-слабия си ляв крак в мрежата.

В 33-тата минута Йорданов и Жоао Марио комбинираха добре, за да създадат най-добрата ситуация за гол до момента пред Спартак Варна. Густаво Бусато обаче излезе предвидливо и останал сам срещу Марио, успя да спаси.

Последва спад в темпото. Следващата добра ситуация дойде в 44-тата минута, когато Хайнц проби отлично в наказателното поле, демонстрирайки и добра техника. Топката след това се озова в Назон, който обаче бе блокиран на два пъти при опитите да прати топката в мрежата.

Веднага след това последва ъглов удар, като Матей бе намерен в наказателното поле, но изстрелът му с глава се спря в страничния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Тобиас Хайнц бе близо до втори гол за ЦСКА, след като Назон го изведе по чудесен начин. Новото попълнение на "армейците" обаче опита с лек и прецизен изстрел да намери далечния ъгъл, но не уцели вратата.

Жестът бе върнат малко след това, когато Назон бе изведен от Хайнц. Нападателят демонстрира добра техника и се справи в наказателното поле с противниковия бранител, но там вратарят се пресегна и с ръка му изби топката от краката.

В 53-тата минута пък Шопов изведе Назон, който овладя трудната топка и опита шут с по-слабия си ляв крак, но той се получи твърде неточен.

Гостите играеха все по-смело в предни позиции и опитваха все повече атаки, като домакините рискуват с не чак толкова активна игра.

В 71-вата минута Йорданов влезе в наказателното поле отдясно, след което се стигна до остър пас към Антуи, но там Бусато се ориентира бързо и стигна до топката.

В последвалата атака Гарсес центрира отдясно, а противниковият страж опита да улови топката, но не показа здрави ръце и тя отскочи от напречната греда.

В 79-ата минута Назон влезе в наказателното поле отляво, след което смени посоката навътре и потърси изстрел в далечния ъгъл. Сантиментри го разделиха от гола, а там на втора греда с топката се размина с малко и Маурисио Гарсес.

До края на срещата Спартак опита натиск, но той не донесе до попадение или до чисто голово положение.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Треньорът на ЦСКА Саша Илич се връща на резервната скамейка след изтърпяните два мача наказание. Той обаче няма да може да използва Браян Морено и Жеферсон заради натрупани картони, докато Иван Турицов лекува травма.

Джонатан Линдсет пък трябва да внимава, защото ако получи жълт картон срещу Спартак Варна, то той ще бъде наказан за тежката битка с Черно море от четвъртфиналите за Купата на България. Димитър Димитров-Херо пък няма да може да използва един от най-добрите си играчи от началото на пролетния полусезон - Ивеш Ромей. Той получи пети жълт картон срещу Локомотив София и е наказан.

Към момента ЦСКА е първи с 57 точки, а днешният му съперник има цели 45 пункта по-малко - едва 12 спечелени точки. При първата им среща след завръщането на Спартак в елита, състояла се през септември миналата година, "червените" надделяха с минималното 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички