Вече прекали: Лечков нарече екипа на Димитър Бербатов джихадисти, а феновете - наркомани


Вече прекали: Лечков нарече екипа на Димитър Бербатов джихадисти, а феновете - наркомани
Снимка: Ilian Telkedjiev Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

5257 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, отново "избухна" с много остри думи по адрес на своята опозиция. Той определи случващото се като "джихад".

Какво се случи?

Повод за коментара му са неспирните критики по адрес на управленците в БФС. Както е известно, в почти всички срещи от изминалия кръг в Първа лига скандирания "Оставка", придружени от обидни транспаранти, огласяха родните стадиони.

Нещо повече - запалянковците готвят невиждано обединение за предстоящия двубой между България и Унгария в квалификациите за Евро 2024 г. Планът им - да загърбят различията и да застанат рамо до рамо на трибуните на националния стадион на 16-и ноември, предявявайки едно желание - нови ръководители на българския футбол. 

Всичко това, както и срещата на Лечков с разярени фенове в родния му Сливен (ВИЖ ВИДЕО), предизвика неговия гняв. Пред "Блиц" той не спести думи и обидни квалификации.

Какво каза?

"Господата от опозицията всъщност вече спокойно може да ги наричам екстремисти. Или по-точно – Екстремист №1 и Екстремист №2. Хайде, Мартин по-рядко влиза в ролята на такъв“, започна Йордан Лечков и продължи.

"Извинявайте, но това, тяхното, е чист екстремизъм. Хора с крайни възгледи, които правят масови безредици. Ако това продължи, току-виж, че и терористични актове предприемат. Да, последното звучи безумно, но нищо няма да ме учуди. Екстремист №1 и Екстремист №2 не са никак безопасни - те подготвят някакъв си техен джихад, някаква си тяхна свещена война", добави той и нападна и феновете.

"И те са следвани от някои, подчертавам от някои, които са пияни и наркомани. Ето такива ме псуваха и обиждаха наскоро в Сливен. Въпросните провокатори преди доведоха деца, които замерваха с камъни и домати сградата на БФС. Това не е ли вандалщина, питам аз", каза още вицепрезидентът на БФС.

"Тези люде създават нажежена обстановка, търсят напрежение, подтикват към бунт, към безчинство. И аз се надявам властите и обществото да бъдат нащрек и да се вземат мерки, иначе и кръв може да се пролее", завърши Йордан Лечков.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички