Лечков: Ние сме подредили къщичката на футбола, държавата за едни е майка, а за нас мащеха


Лечков: Ние сме подредили къщичката на футбола, държавата за едни е майка, а за нас мащеха
Снимка: Ilian Telkedzhiev/Lap.bg

4322 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков е категоричен, че от БФС са осигурили база за българския футбол и не е тяхна работа да седят по терените. В последните седмици критиките към футболната централа се увеличиха. Най-вече след загубата от Литва с 2:0.

"Ние сме подредили къщичката на футбола. Направихме и база. Нашата работа не е да седим по терените, това е задача на лицензираните треньори, на техническите директори и на собствениците на клубовете. Аз бих поел вина и да подам оставка, но кажете ми къде вие откривате моя или наша грешка?

Разбирам го всичкото това недоволство. Аз винаги след мачовете заставам пред камерите и още преди 15 години казах, че нямаме достатъчно класа. Ако имаме силно вътрешно първенство, от което футболистите излизат и се реализират навън, тогава ще имаме и добър национален отбор", заяви Лечков пред БНТ.

Извинение след думите му

Освен това поднесе извинения, след като по-рано заяви, че няколко спорта, сред които борбата и художествената гимнастика също нямат толкова успехи.  "Дадох пример, че другите спортове се финансират от държавата. За едните тя е майка, за футбола е мащеха. Ние сме най-голямата и същевременно най-независима и богата организация. Футболът се справя сам. Всички играчи, които идват в националния отбор са обгрижени и в по-голямата част от клубовете си получават заплатите навреме. Работата на БФС е да контролира тези неща", допълни вицепрезидентът на БФС, който на практика потвърди и раздялата с Младен Кръстаич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички