В Италия заговориха за Рома и задължителния успех в Европа преди мача с ЦСКА


В Италия заговориха за Рома и задължителния успех в Европа преди мача с ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

792 0

Година по късно - ЦСКА и Рома отново се срещат, но този път турнирът е различен - новосформираното състезание на УЕФА Лигата на конференциите и първото му издание. В групата на двата отбора са още и Будьо/Глимт и Зоря Луганск.

По-голямата част от футболните привърженици сериозно омаловажават третия по сила европейски клубен турнир. Една от най-престижните медии в Италия обаче излезе с красноречив материал, насочен към своите представители в Лигата на конференциите и Лига Европа.

"Газета дело спорт" отсече, че е крайно време вторият по сила европейски клубен турнир да бъде спечелен от италианския отбор (нещо, което не се е случвало до момента) и подтикна Лацио и Наполи към това, а същевремено се обърна и към Рома, настоявайки, че "вълците" трябва да триумфират в първото издание на Лигата на конференциите.

"Трите отбора имат всичко необходимо, за да стигнат до самия край" - уверени са на Ботуша. Подчертава се и че при триумф ще има финансови възнаграждения, които не са за подценяване, още повече на фона на кризата от коронавируса, която не е отминала.

Според новия регламент вече първото място в групите (и в Лига Европа, и в Лигата на конференциите) е още по-важно, тъй като гарантира "прескачане" на един кръг и класиране за 1/8-финалите. В този смисъл Рома със сигурност ще желае да тръгне с успех похода си в групите.

А къде да гледаме Рома - ЦСКА от Лигата на конференциите?

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Как Михаил Лозанов - Танка покори Байерн Мюнхен?

Михаил Лозанов - Танка е един от най-изявените български футболисти в годините преди Втората световна война....

Реклама

Най-четени новини


виж всички