Как в Италия виждат съставите на Рома и ЦСКА? Абсурдна изненада при "армейците"


Как в Италия виждат съставите на Рома и ЦСКА? Абсурдна изненада при "армейците"
Снимка: Getty Images/Guliver

6254 0

Съвсем малко остава до очаквания с огромен интерес от привържениците на ЦСКА сблъсък на любимия им тим срещу италианския гранд Рома. Както е известно, двата тима се изправят един срещу друг в първи мач от груповата фаза на Лигата на конференциите, а двубоят ще се състои на митичния "Олимпико" в Рим.

Българският отбор има сериозен проблем с контузени, като най-сериозна е ситуацията с централния нападател, тъй като Жорди Кайседо е наказан заради червения картон, който си изкара в плейофа срещу Виктория Пилзен, а Бисмарк Чарлс все още не е възстановен от травмата си.

Това оставя старши треньорът на "червените" Стойчо Младенов с на пръв поглед два избора, които са най-логични - новопривлеченият от Славия Калоян Кръстев и Ахмед Ахмедов. Разбира се, легенданата на ЦСКА може да заложи и на по-нестандартен ход и да преквалифицира друг футболист на този позиция за срещата (например Яник Вилдсхут).

Наставникът на Рома е всеизвестен - един от най-успешните треньори в модерната история на футбола - Жозе Моуриньо, който преди дни записа своя двубой номер 1000 като наставник (при драматичната победа с 2:1 над Сасуоло, дошла в последните секунди).

Специалния призна, че ще даде шанс на футболисти, които не са твърди титуляри в схемата му, което обаче може да се окаже нож с две остриета за българския отбор, тъй като именно в тези срещи играчите трябва да доказват, че имат място сред стартовите 11 в по-ключовите срещи от сезона.

В Италия представиха потенциалните състави на "вълците" и на "армейците". В този на българския тим прави впечатление присъствието на 19-годишния Асен Дончев, който е десен краен защитник (и Иван Турицов отляво). Объркването на Ботуша обаче идва оттам, че бе дадена почивка на Брадли Мазику в последния мач на ЦСКА срещу Славия (заради ангажиментите му към националния отбор).

Мазику не е с травма, като няма нито официална информация за подобно нещо, нито дори такива спекулации. Срещу Славия Жеферсон стартира отляво, но се контузи, което наложи влизането именно на Дончев и преместването на Турицов отляво. 

Според колегите от Италия пък в състава на "армейците" ще се включи и Ахмед Ахмедов, а едновременно с него на терена ще са и Кери, Баи, Йомов и Вилдсхут. Ето и потенциалните стартовите 11-ки на Рома и ЦСКА според италианските медии за сблъсъка, който стартира в 22:00 часа българско време:

Рома (4-2-3-1): Руи Патрисио, Карсдорп, Манчини, Смолинг, Калафиори, Кристанте, Веретут, Дзаниоло, Пелегрини, Ел Шарауи, Ейбрахам

ЦСКА: (4-3-3): Бусато, Турицов, Матей, Лам, Дончев, Мухар, Кери, Баи, Йомов, Ахмедов, Вилдсхут

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ СБЛЪСЪКА РОМА - ЦСКА ОТ ЛИГАТА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички