Историята говори: Колко пъти и кога са се срещали Рома и ЦСКА в Европа!?


Историята говори: Колко пъти и кога са се срещали Рома и ЦСКА в Европа!?
Снимка: Getty Images, Lap.bg / колаж: SportLive

2854 0

В 22:00 ч. на 16 септември (четвъртък) футболистите на ЦСКА, водени от своя треньор Стойчо Младенов, ще стъпят на терена на митичния стадион "Олимпико" в италианската столица, за да премерят сили с известния по цял свят отбор на Рома!

Това ще бъде първи мач и за двата тима в груповата фаза на новосъздадения от УЕФА турнир - Лига на конференциите. В тяхната Група С са още отборите на Бодо/Глимт (Норвегия) и Зоря Луганск (Украйна).

Какво показва историята на сблъсъците между Рома и ЦСКА?

Двата тима са срещали помежду си общо 6 пъти:

1983 г. - През тази година се изиграват два мача между българи и италианци. ЦСКА и Рома се падат един срещу друг на 1/8-финалите на КЕШ (сегашната Шампионска лига). 

Първата среща (19.10) в София завършва с минимален успех за гостите, а на реванша (2.11) "вълците" отново побеждават с 1:0 и така отстраняват "армейците"!

2009 г. - 26 години минават преди двата отбора да се срещнат отново, като този път мачовете на разменено гостуване са в групите на втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа!

Преди 12 години Рома е много по-категоричен и печели и двете срещи убедително - 2:0 в Италия (1.10) и 3:0 в София (16.12). Впоследствие ЦСКА завършва на последно място в групата си след Базел, Фулъм и Рома и напуска турнира.

2020 г. - Петият и шестият сблъсък между "армейците" и "вълците" бяха през миналата година, отново в груповата фаза на Лига Европа.

Този път "червените" се представиха много по-добре и не само записаха равенство на Олимпико (0:0, 29.10.), но и в ответната среща в София (10.12.) победиха Рома за първи път в историята си с 3:1!

Въпреки това, ЦСКА отново завърши на последно място в групата си (след ЧФР Клуж, Йънг Бойс и Рома) и напусна Лига Европа.

Какво ще се случи в 7-ия мач между двата тима, който ще се изиграе тази вечер - следете в страницата на SportLive.bg! Ще проследим развоя на срещата НА ЖИВО за Вас!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички