В Африка потвърдиха за повиквателната на Амос Юга


В Африка потвърдиха за повиквателната на Амос Юга
Снимка: CSKA.BG

3899 0

Африканското издание supersport.com потвърди повиквателната на полузащитника от ЦСКА - Амос Юга, който е национал на Централноафриканската република. 

Селекцията, която е изградена от играчи на някои известни отбори, вече е пристигнала в Дуала, Камерун, където на неутрален терен ще приеме Ангола в предпоследната си квалификация по пътя към Купата на африканските нации.

Срещата ще се проведе в съседната държава, тъй като в Централноафриканската република няма подходящи съоръжения за двубои от подобен тип. Това обаче не пречи в селекцията да попада още Джофри Кондогбия, който от 3 години е част от Атлетико Мадрид, а преди това обиколи други известни отбори. 

Задачата пред африканците

На практика Юга и компания се нуждаят от успех над Ангола, който ще им гарантира със сигурност поне второто място в група "Е" и ще достигнат за първи път до груповата фаза на надпреварата. 

Към момента Централноафриканската република разполага със 7 точки след 4 двубоя, което е с 2 повече на прекия съперник. Гана води класирането с 8 точки и гостува срещу последния Мадагаскар на 18 юни. 

Така ключовия двубой за футболиста на ЦСКА е насрочен за 17 юни, докато последният кръг ще се проведе едва през есента. Това означава, че той сравнително бързо ще може да се присъедини към лагера на "армейците". Любопитно е да се отбележи, че сред повиканите попада и нападателят на Ботев Враца - Марко Маджуга.

Вижте кога стартира лагерът на ЦСКА и кои са отсъстващите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички